Elazığ 11’inci Afet Bölgesi ilan edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Elazığ’ın depremden etkilenen şehirler kapsamına sokularak, afet bölgesi ilan edilen 11’inci il olduğunu açıkladı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Elazığ’ın da depremden etkilenmesi nedeniyle afet bölgesine eklendiğini belirten Çelik, “11. il olarak değerlendirilecektir. Şimdiye kadar 3 binden fazla artçı deprem gerçekleşti” dedi. Depremlerde 35 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiğini ifade eden Çelik, “200 binden fazla vatandaşımız başka yerlere tahliye edilmiş oldu” diye belirtti.

Farklı ülkelerden gelen ve hala hayatta olanlar varken enkaz kaldırma çalışmalarının başlatılmasına tepki gösterip “Bu işin bir parçası olamayız” diyerek Türkiye’yi terk eden arama kurtarma ekiplerini de hedef alan Çelik, “Yabancı arama kurtarma ekiplerinin ağzından gerçek olmayan pek çok olmayan beyan da yayıldı. Birtakım yayınlar sosyal medyada söz konusu oldu” şeklinde konuştu.

Siyasi tartışmaları parçası olmadıklarını ifade eden Çelik, “Bunları not ediyoruz” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elazığ 11’inci Afet Bölgesi ilan edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir