Erdoğan: İşverenimizi zorlamayacak bir asgari ücret süreci izlenecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kabine Toplantısı ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “İşverenlerimizi yormayacak, istihdama zarar vermeyecek bir asgari ücret hedefiyle bu süreç yönetilecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki basına kapalı gerçekleştirilen 3 saat 10 dakika süren toplantının ardından Erdoğan, açıklama yaptı.

İşsizliğin azaldığını savundu

Son verilere göre istihdamın 32 milyona ulaştığını savunan Erdoğan, işsizliğin ise yüzde 9,2’lere gerilediğini belirtti. Erdoğan, “Çalışan emeklilerimizde serzenişlere sebep olan sıkıntıyı gideriyoruz. Meclisimizin onayından sonra ilk düzenlemeden istifade edemeyen 4 milyon 689 bin emeklimizin hesabına bir defaya mahsus 5’e bin liralarını süratle yatıracağız.

Asgari ücret açıklaması

Maraş merkezli depremlerden “Ülke ekonomisine 104 milyar ilave yük getiren deprem felaketi” diye bahseden Erdoğan, “Buna rağmen hiçbir insanımızı ihmal etmiyoruz. Yılbaşında çalışanlarımızın ücretlerinde hem genel ekonomiyi sarsmayacak hem de onların kayıplarını giderecek bir artış yapılacak” dedi.  Asgari ücret komisyonu toplantılarına 11 Aralık’ta başlayacağını ifade eden Erdoğan, “İşçilerimizin onayını alacak, işverenlerimizi yormayacak, istihdama zarar vermeyecek bir asgari ücret hedefiyle bu süreç yönetilecek” diye belirtti.

Erdoğan için yeni hedef 2028

Önümüzdeki yılı “dengeleri yeniden sağlamlaştırma”, bir sonraki yılı ise “atılım süreci” olarak gördüklerini dile getiren Erdoğan,  hedefler için bu sefer 2028 yılını gösterdi. Erdoğan, “İnşallah 2028’i siyasi, ekonomik, beşeri ve askeri bakımından bölgesi ve dünyanın sayılı güçleri arasına girmiş bir ülke olarak karşılayacağız” dedi. 

İsrail saldırılarına da değinen Erdoğan, “Gazze’ye yönelik barbarlık karşısında Filistin halkının yanında yer alıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan: İşverenimizi zorlamayacak bir asgari ücret süreci izlenecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir