Erdoğan’ın Van Mitingi Öncesi, HDP ve CHP’ye Bayraklı Sansür

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Van’da yapacağı toplu açılış ve miting programı öncesinde CHP İl Başkanlığı ve HDP İpekyolu İlçe Başkanlığı önüne devasa Türk bayrakları, Atatürk ve Cumhurbaşkanı’nın posterleri asıldı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Van’da toplu açılış törenine katılarak, saat 15:00’da Van Beşyol Meydanı’nda miting yapacak. Miting alanında yapılan düzenlemeler ve alınan sıkı güvenlik önlemlerinin yanı sıra Van Beşyol Meydanı’nda bulunan CHP Van İl Başkanlığı ve HDP İpekyolu İlçe Başkanlığı’nın miting alanında görünmemesi için önlerine devasa Türk bayrakları, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posterleri asıldı.

Erdoğan’ın Van Mitingi Öncesi, HDP ve CHP’ye Bayraklı Sansür - Erdoğanin Van Mitingi Öncesi HDP ve CHPye Bayrakli Sansür1

CHP’den tepki

Konuya ilişkin yazılı açıklamada bulunan CHP Van İl Başkanlığı, 27-29 Mayıs tarihlerinde CHP’nin Van’da düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayı sırasında yaşadıkları engellemelere vurgu yaparak, “Saygıdeğer halkımızın takdirine sunacağımız diğer bir husus ise 27-29 Mayıs tarihlerinde Van’da düzenlenen, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Türkiye nüfusunun yüzde 51’nin yöneten Belediye Başkanlarını misafir ettiğimiz çalıştayımızda tarafımıza yapılan uygulamadır. Sanki Allah’ın başka günü ve koskoca Van’da yer kalmamış gibi Genel Başkanımızın konakladığı otel önüne parti bayrakları asmaya çalışan, CHP afiş ve pankartlarını engelleyen zihniyet, bugün kamusal gücü CHP İl Başkanlığı Binasını, binada veya çevre binalarda asılacak farklı alanlar varken yüce değerlerimiz olan Türk Bayrağı, Ulu Önder Atatürk ve “Cumhurbaşkanlığı” posterleriyle Cumhuriyet Halk Partisi’nin tabelasına tahammül edemeyip kapatma uğraşı veriyorlar. Bu toprakların binlerce yıllık ahlaki değerlerine ve evrensel demokratik değerlere inanan bizler, hiçbir zaman ve hiçbir koşul altında onlar gibi olmayacağız. Bu nedenle kadim kentimiz Van’ın kadirşinas anlayışıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve miting alanını doldurabilmek için ilçelerimizden ve çevre illerden ilimize getirilen tüm vatandaşlarımıza hoş geldiniz diyoruz,” ifadelerine yer verdi.

Güvenlik önlemleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Van’da gerçekleşecek toplu açılış programı ve mitingin hazırlıkları günler öncesinde başlamış ve miting sık sık alınan büyük güvenlik önlemleri, kamu personelleri ve kurum çalışanlarının mitinge katılımının zorunlu kılınması ve Van dışında birçok kentten miting için katılımcının getirmesiyle gündeme gelmişti.

Serhat News

(zs/sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’ın Van Mitingi Öncesi, HDP ve CHP’ye Bayraklı Sansür

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir