Erzurum Vekili Beştaş’tan AKP’li vekile: Terörist senin babandır!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecride dikkat çekildiği sırada AKP’lilerin “terör seviciliği” kavramını kullanmasına sert tepki gösteren HEDEP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Terörist senin babandır! Terörist sizsiniz! Kim ‘Terörist’ diyorsa onlar teröristtir” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda söz alan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, 25 yıldır İmralı Adası’nda bulunan F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde ağır tecrit altında tutulan ve 32 aydır kendisinden hiçbir şekilde haber alınamayan PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dikkat çekti.

‘Adalet, hukuk yok’

Öcalan, bu duruma işaret ederek, “Bu Parlamentonun Anayasa, Yargıtay ve diğer adaleti ilgilendiren hiçbir hukuk mercisinden bahsetme hakkı yoktur. Eğer bu ülkenin kendi yasaları varsa Sayın Başkan, bunun bizim için de geçerli olması gerekiyor. Bizim bunu kabul etme durumumuz yoktur. Ama bu ülkede hukuk yok. Bu ülkede adalet yok. Siz de biliyorsunuz, biz birçok noktada ayrımcılığa maruz kalıyoruz. Düşman hukuku öyle bir seviyeye gelmiş ki hukuku tümden askıya almış” dedi.

Tepki gösterdi

Öcalan, konuşmasını bitirdiği sırada İYİ Partili Yüksel Arslan, “Sen bu Meclise giremezsin!” dedi. Öcalan, Arslan’a, “Halkın oylarıyla ben bu Meclise girdim. Urfa’nın 250 binin oyuyla girdim. Senin sayende mi girdim, senin merhametine mi kalmış, halk gönderdi bizi buraya” diyerek, tepki gösterdi. Arslan, Öcalan’a, “Çok konuşma” şeklinde tehdit etti. HEDEP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş Arslan’a, “Haddini bil be!” Öcalan ise, “Kabadayı mısın?” şeklinde tepki gösterdi.

‘Terörist sensin’

Devamında konuşan Beştaş, “İmralı Adası bu ülkenin cezaevi değil mi? Ceza İnfaz Kanununa tabi değil mi? Ceza almış diye insanları ailesiyle, avukatlarıyla görüştürmemek hukuk devleti değilim, ben kabile devletiyim, ben çete yöntemleriyle bu ülkeyi yönetiyorum demektir. Eğer hukuka burada uyulmayacaksa, uyulmasını istemeyeceksek nerede isteyeceğiz?” sözlerini kullandı. Beştaş devamında HEDEP’li Milletvekillerinin yurt dışına çıkamamasına değindi.

Bu sırada AKP’li İsmail Erdem, “Terör seviciliği” ifadesini kullandı. Beştaş, şu şekilde tepki gösterdi: “Terörist senin babandır! Sensin! Tamam mı? Bize terörist diyenlerin alnını karışlarım. Terörist sizsiniz! Kim ‘Terörist’ diyorsa onlar teröristtir. Oradan ‘terörist’ diyeceksiniz, biz dinleyeceğiz öyle mi? Dinleyeceksin kuzu kuzu. Terör sevici de kendileridir. Onlar seviyor terörü. Terör üzerinden beka devşiriyorsunuz.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erzurum Vekili Beştaş’tan AKP’li vekile: Terörist senin babandır!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    22 Kasım 2023, 12:07

    […] Meral Danış Beştaş, “Kamuoyunda sözü geçen görüşme Adalet Bakanlığı ile yapılan bir görüşmedir. Buldan ve Önder hasta mahpuslara ilişkin bir görüşme yaptı” değerlendirmesinde bulundu. […]

    Cevapla