Eski HDP Kars Eşbaşkanı Bilgen AKP’den mi aday olacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski HDP Kars Belediye Başkanı ve SES Parti Genel Başkanı Ayhan Bilgen, AK Parti’den milletvekili adayı gösterileceği iddialarına ilişkin, “Bize gelen somut bir teklif yok. Biz hiç bir ittifaka kapalı değiliz” dedi.

Türkiye seçim atmosferine girerken ittifak ve milletvekili adaylıkları hakkında da kulisler gelmeye başladı. Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) bağlı Kars Belediye Eşbaşkanlığından ayrılarak Türkiye’nin Sesi Partisi’ni (SESPARTİ) kuran Ayhan Bilgen’in AK Parti’den milletvekili adayı göstereceği iddia edildi.

Rûdaw’a konuşan Bilgen, “Bize yansıyan bir teklif yok. Seçime giremiyoruz, bir ayla kaçırmış olduk. Haziranda olsaydı yetişiyordu” dedi.

Medyada çıkan haberlerin muhtemelen bir kulis değerlendirmesi olacağını ifade eden Bilgen, şunları kaydetti:

“Biz hafta sonu parti kurulumuzu toplayacağız eğer bir teklif olursa değerlendireceğiz. Biz hiç bir ittifaka kapalı değiliz. Bunu zaten partiyi kurduğumuz zamandan beri söylüyoruz. Biz politik şeyleri tartışırız. Eğer uyum sağlayabileceksek her ittifakla ilişki kurabileceğimizi zaten beyan ettik. Ama şu anda somut bir teklif yok.” (Rudaw)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eski HDP Kars Eşbaşkanı Bilgen AKP’den mi aday olacak?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir