Fenerbahçe ligden çekilme gündemiyle toplanacak: Ali Koç, Kulüpler Birliği Başkanlığı’ndan istifa etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe, Pazar günü oynanan Trabzonspor maçında çıkan olayları görüşmek için Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapma kararı aldı. Kulüpten yapılan açıklamada, 2 Nisan’daki “Toplantıda, Futbol A Takımımızın Süper Lig’den çekilmesi dâhil, alınacak aksiyonlar değerlendirilecek” denildi.

 

Ali Koç, Trabzonspor maçında yaşananlar için, “Türk futbolu için utançtır. Bu iki kulübü birbirine vurdurmaya, iki kulüp arasında şiddet ve nefret tohumu ekmeye son 13-14 yıldır ön ayak olanlar var. 1996 şampiyonluğundan sonra aslında tansiyon yükseldi ama hiçbir zaman böyle nefret tohumu ekilmemiştir” dedi.

 

Koç, “Sahaya meşale geliyor. Hakem görüyor meşaleyi ve oyunu devam ettiriyor…Ya biz 3-2 yenilseydik veya 2-2 berabere kalsaydık ne olacaktı? Zorbalıkla bir şampiyonluğumuzu daha mı alacaktınız?” ifadelerini kullandı.

 

 

Ali Koç: Gerekirse bir alt lige düşeceğiz

 

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kendi kaderimizi kendimiz çizeceğiz. Gerekiyorsa bir alt lige düşeceğiz. Her gün ölmektense bir kez öleceğiz. Gerekirse 1 sene oynar, çıkarız. Siz bize, bu ülkenin dışlanmış kulübü gibi muamele yaparsanız; bunu devlet için de, TFF için de, medya için de söylüyorum; biz kendi geleceğimizi kendimiz belirlemek zorundayız. Bu herhangi bir şantaj, tehdit falan değil.”

Fenerbahçe ligden çekilme gündemiyle toplanacak: Ali Koç, Kulüpler Birliği Başkanlığı’ndan istifa etti - ali Koc

 

21 kişi gözaltına alındı

 

Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Fenerbahçe’nin 3-2 kazandığı Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası yaşanan olaylarla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ilk belirlemelere göre 12 kişinin yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı. Bakan Yerlikaya bu kişiler arasında Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’a yabancı madde atan C.K.’nin, karşılaşma sonrası sahaya atlayan ilk kişi olan H.Ç.’nin ve maç sonunda sahaya atlayıp korner bayrağını alarak futbolculara doğru koşan C.Ç.’nin ve karşılaşma sonunda sahaya girerek Fenerbahçe kalecisi Dominic Livakovic’i darp eden O.B.’nin de olduğunu duyurdu.

 

Yerlikaya, “Şu ana kadar tespit edilen 12 şahıs ile ilgili adli ve idari işlemlere başlanmıştır. Yaşanan olaylarla ilgili inceleme ve soruşturma devam etmektedir” dedi.

 

TFF: Sorumlular ile ilgili gerekli cezai müeyyide uygulanacağından kimsenin şüphesi olmasın

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da, maç sırasında ve maçtan sonra meydana gelen olaylarla ilgili olarak temsilcileriyle ve devlet yetkilileri ile iletişim halinde olduğunu duyurdu.

 

TFF’nin açıklamasında, “Dostluk, barış ve kardeşlik oyunu olan futbolda yaşananlar asla kabul edilemez. Bu olayların tekrarlanmaması için soruşturmalar tamamlandıktan sonra olayların sorumluları ile ilgili gerekli cezai müeyyide uygulanacağından kimsenin şüphesi olmasın” denildi.

 

 

Trabzon’da neler yaşandı?

 

Süper Lig’in 30. haftasında Trabzonspor, Fenerbahçe’yi konuk etti. 5 golün atıldığı maçı Fenerbahçe 3-2 kazandı.

 

Trabzonspor 2-0 geriye düştüğü maçta 2-2’yi bulsa da, Fenerbahçe karşılaşmadan galip ayrıldı.

 

Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golleri 13 ve 45+4’te Fred, 87. dakikada Batshuayi kaydetti. Trabzonspor’un golleri ise 63’te Enis Bardhi, 78’de Trezeguet’den (pen.) geldi.

 

Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 79’da çıkardı. Trabzonspor ise 49 puanda kaldı.

 

Ancak maça, karşılaşma sırasında ve sonrasında yaşanan olaylar damga vurdu.

 

Fenerbahçe’nin ilk golünden sonra tribünden atılan cisimlerden biri Sarı Lacivertlilerin teknik direktörü İsmail Kartal’a isabet etti. Kartal’a buz torbası ile müdahale edildi. Fenerbahçe Teknik Direktörü yedek kulübesine oturtuldu.

 

Trabzonsporlu taraftarların sahaya attığı patlayıcı madde ve su bardakları nedeniyle zaman zaman maç durdu. Karşılaşmanın orta hakemi Halil Umut Meler, sahaya atılan maddeler nedeniyle yardımcı hakemleri de orta sahaya çağırarak taraftarların sakinleşmesini bekledi.

 

Maçın bitiş düdüğü sonrası Fenerbahçeli oyuncular ve teknik ekip, saha ortasında toplanarak galibiyeti kutlamak istedi.

 

Kutlama sırasında bazı Trabzonspor taraftarları, güvenlik güçlerinin engellemek istemesine rağmen sahaya indi. Fenerbahçeli futbolcular ile Trabzonspor taraftarları arasında arbede çıktı. Bazı taraftarlar ve Fenerbahçeli futbolcular karşılıklı olarak birbirlerine tekme ve yumruk attı.

 

Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonrası Fenerbahçeli oyuncular, tünelden geçerek soyunma odasına gitti.

 

Trabzonsporlu futbolcu Enis Bardhi karşılaşma sonrası yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, “Bu, daha önce hiç yaşamadığım bir manzara. Maçın sonunda kutlama yaparken insanları provoke etmeye çalıştılar” dedi.

 

Eski Trabzonsporlu futbolcu ve futbol yorumcusu Tolga Zengin ise olaylara karışan Trabzonspor taraftarlarını, “Yanlış yapıyorsunuz, o çocukların kılına zarar gelse, ödeyemezsiniz. Kaleci yerde sakatlanmış, yüzüne madde atıyorsunuz. Böyle hak mı aranır?” diyerek eleştirdi.

 

Zengin, “Ben doğruları söylemek zorundayım. Bir hafta sonra Trabzon’a gideceğim. İsteyen gelip bana sorabilir” yorumunu yaptı. Kaynak: BBC

 

Serhat News

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fenerbahçe ligden çekilme gündemiyle toplanacak: Ali Koç, Kulüpler Birliği Başkanlığı’ndan istifa etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir