Gazeteci Nimet Ölmez’e dava açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari AKP İl Başkanı Zeydin Kaya hakkında sosyal medya paylaşımı yapan gazeteci Nimet Ölmez “Hakaret” iddiasıyla hakkında dava açıldı.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 27 Mayıs 2016 tarihinde Veysi, Zahir ve Nihat Yılmaz’ın 11 yaşındaki Esra Y.’ye tecavüz ettiği ortaya çıkmıştı. Çocuğun yaşananları yakınlarına anlatmasıyla beraber başlatılan hukuki süreç içerisinde tutuklanan üç fail hakkında Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, “Nitelikli cinsel istismar” ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından 42’şer yıl hapis cezası verildi. Faillerin avukatlarının Bölge İstinaf Mahkemesi’ne yaptıkları itiraz başvurusu sonrası verilen ceza “usulden” bozularak tekrar yargılanma kararı verildi. Ancak failler, tutuklandıktan 8 ay sonra  “delil yetersizliği” iddiasıyla tahliye edildi. AKP İl Başkanı Zeydin Kaya’nın bir dönem sanıkların avukatı olduğu ve bu bir televizyon programında Gazeteci Timur Soykan’ın anlatması sonra bir tepki oluştu.  

Gazeteci ifadeye çağrıldı

Özellikle olayın sosyal medyada büyük tepki görmesi ve yüzlerce kullanıcının paylaşım yapmasıyla birlikte gazeteci Nimet Ölmez de sanal medya hesabında gazeteci Timur Soykan’ın konuya dair yaptığı konuşma videosunu paylaşarak, “Bu içler acısı olayda tecavüzcü sanıklarının avukatının Hakkari AKP İl Başkanı Zeydin Kaya olması şaşırtmadı. Bu herif bu kadar pis bir adam. O ve diğer AKP’li avukat Abdülmecit Tarhan hakkında çok daha iğrenç olaylar var. Yazsam da bir işe yaramaz” dedi.

Paylaşımın altına yorum yapan Zeydin Kaya’nın kızı Ölmez’e hakaretlerde bulunarak yalan bilgi yaymakla suçladı. Bu paylaşımdan kısa bir süre sonra Ölmez Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “alenen kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla ifadeye çağrıldı. Van Emniyet Müdürlüğünde ifade veren Ölmez, yaptığı paylaşımının ifade ve basın özgürlüğü kapsamında olduğunu belirterek, Timur Soykan’ın açıklamalarını izledikten sonra böyle bir tepki paylaşımı yaptığını söyledi. Sadece yaşanan olaydan dolayı böylesi bir paylaşım yaptığını vurgulayan Ölmez üzerine atılı hakaret suçunu kabul etmedi.

İddianame hazırlandı

Ölmez hakkında iddianame hazırlayan Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı iddianamede “Şüphelinin ‘Nimetlmez3’ kullanıcı isimli hesabının kendisine ait olduğuna ve paylaşımının kendisi yaptığına  ilişkin ikrar içeren ifadesi, araştırma raporu ve tüm dosya kapsamı bir arada değerlendirildiğinde; şüphelinin belirlenmeyen sayıda kişi tarafından görülüp duyulma olasılığı bulunan herkese açık sosyal medya hesabından kamu görevlisi sıfatına haiz olan avukat müştekiye yönelik görevinden dolayı alenen kamu görevlisinden dolayı hakaret suçunu işlediğine dair hakkında kamu davası açmaya yeterli şüphe oluşturacak delil elde edildiği tüm dosya kapsamında anlaşılmıştır” ifadeleri yer aldı.  Savcı, Ölmez’in “Hakaret” suçundan TCK’nın 53. Maddesi gereğinde güvenlik tedbirine hükmolunmasına karar verilmesini talep etti.  1. Asliye Ceza Mahkemesi  iddianameyi kabul ederek dava açılmasına karar verdi.

Ölmez: Gazeteciler sindirilmek isteniyor

Hakkında dava açılmasına tepki gösteren gazeteci Ölmez, “Esra Y’ye cinsel saldırıda bulunup onu ölüme sürükleyen sanıkların beraat etmesinden sonra böylesi bir dava için açıkçası şaşırmadım. Çünkü o davada adaletin yerini bulduğunu düşünmüyorum. Benim gibi vicdanı olan her vatandaşın da Esra’yı ve ailesini tehdit eden köylüleri, akrabaları, muhtara ve nihayetinde davanın bir dönem avukatlığını üstlenmiş Zeydin Kaya’ya tepki gösterebilir. Her olayda olduğu gibi burada da özellikle gazeteciler bu tür davalarla sindirilip işlerini yapamaz hale getirilmek isteniyor” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazeteci Nimet Ölmez’e dava açıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir