Gazeteci Ölmez AKP’li Kaya’nın şikayetiyle ifadeye çağrıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şemdinli’de 3 kişinin tecavüzü sonrası intihara sürüklenen ve faillerin serbest bırakılmasına gazeteci Nimet Ölmez Göçeroğlu sanal medya hesabında yaptığı paylaşım sonrası AKP’li Zeydin Kaya’nın şikayeti üzerine ifadeye çağrıldı.  

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı bir köyde 27 Mayıs 2016 tarihinde Veysi, Zahir ve Nihat Yılmaz’ın 11 yaşındaki Esra Y.’ye tecavüz ettiği ortaya çıkmıştı. Çocuğun yaşananları yakınlarına anlatmasıyla beraber başlatılan hukuki süreç içerisinde tutuklanan üç fail hakkında Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, “Nitelikli cinsel istismar” ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından 42’şer yıl hapis cezası verildi. Faillerin avukatlarının Bölge İstinaf Mahkemesi’ne yaptıkları itiraz başvurusu sonrası verilen ceza “usulden” bozularak tekrar yargılanma kararı verildi. Ancak failler, tutuklandıktan 8 ay sonra  “delil yetersizliği” iddiasıyla tahliye edildi. Hakkari AKP İl Başkanı Zeydin Kaya’nın faillerin avukatı olduğu belirtilmişti.  

Konuya ilişkin tepki paylaşımı 

Yaşanan durum üzerine gazeteci Nimet Ölmez Göçeroğlu sanal medya hesabında gazeteci Timur Soykan’ın konuya dair yaptığı konuşma videosunu paylaşarak, “Bu içler acısı olayda tecavüzcü sanıklarının avukatının Hakkari AKP İl Başkanı Zeydin Kaya olması şaşırtmadı. Bu herif bu kadar pis bir adam. O ve diğer AKP’li avukat Abdülmecit Tarhan hakkında çok daha iğrenç olaylar var. Yazsam da bir işe yaramaz” dedi.     

‘Paylaşım hakaret değil tepki amaçlıydı’

Hakkari AKP İl Başkanı Zeyndin Kaya sanal medya hesabından duruma tepki gösteren Göçeroğlu hakkında “hakaret” iddiasıyla şikayetçi oldu. Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade veren Göçeroğlu, “Twitter hesabımdan Timur Soykan’ın videosunu seyrettim. Buna istinaden bu olayın gündemde olmasından kaynaklı Hakkari AKP’li İl Başkanı Zeydin Kaya ile Abdülmecit Tarhan hakkında yorum yazdım. Buradaki yorumum aslında mağdur olan kız çocuğu Esra Y.’nin yanında olmadıklarını yönünde bir tepki ve yorum amaçlı idi. Ben burada kendilerine hakaret veya küçük düşürücü anlamda yorum yapmadım. Sadece olumsuz davranışlarına istinaden böyle bir yorum yazdım. Ben de bir kız çocuğu annesi olmam ve mesleğim gereği yıllardır kız çocukları hakkında haber yapmamdan dolayı bu konulara hassas olduğum için bu olayın beni derinden etkilemesi edeniyle yorum attım. Kendileri benim atmış olduğum yorumu yanlış anlamışlar. Müştekileri tanımam. Tanımadığım kişilere hakaret etmem söz konusu değildir. Benim bu tepkim kız çocuğu annesi olmam ve duyarlı bir vatandaş olmam sebebiyle tepkimi göstermek amaçlıdır. Ben üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | sinirli1
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazeteci Ölmez AKP’li Kaya’nın şikayetiyle ifadeye çağrıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir