Gazetecilerden Van çağrısı: Tatil yapmak istiyorsanız Van’a gelin

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tatil için Van’a giden Rûdaw TV spikerleri, bölgede yaz tatiline çıkmak isteyen vatandaşları kente çağırdı. Rûdaw’ın spikerleri Van’ın doğası, havası ve kahvaltısını övdü.

Yaz tatili için Van’ı tercih eden Rûdaw Medya Grubu çalışanları kenti övmekle bitiremedi. Rûdaw TV ekonomi bülteni spikeri Muhammed Şeyh Fatih, yazın ortasında serin havası, Vanlıların “deniz” dediği gölü ve güzel doğası ile buranın eşsiz bir kent olduğunu söyledi.

İlk defa Van’a gittiğini ve bölgedeki vatandaşların da tatil için bu kenti önerdiğini belirten Şeyh Fatih, “Yaz mevsiminde ailenizle birlikte bir gezi yapmak istiyorsanız Van’a gelmeniz harika olur. Çünkü bir defa çok huzurlu bir şehir. Dilimiz ve kültürümüz bir ve bu anlamsa zorlanmazsınız. Ekonomik olarak da çok makul. Bir turist Türkiye’nin diğer turistik şehilerinde haftada bin dolar harcıyorsa, Van’da 200 dolar harcayarak lüks bir tatil yapabilir” dedi.

Erbil ile Van arasındaki mesafenin sadece 640 kilometre olduğunu, isteyenlerin kendi araçları ile de çok zaman kaybetmeden buraya ulaşabileceklerini belirten Şeyh Fatih, “Düşünün ki şu an Erbil 50 derece sıcak. Van’da ise hissedilen sıcaklık 26 derece. Birkaç saat içerisinde kendinizi serin bir yerde tatil yaparken görebilirsiniz” diye konuştu.  

Rûdaw sunucusu, Van’ın güzelliklerinin anlatılmakla bitmeyeceğini, yemeklerinin lezzetli olduğunu ancak en çok eşsiz kahvaltısına hayran kaldığını vurguladı.

Rûdaw TV sunucularından Senger Abdurrahman da, “Kürdistan halkı denize gidemiyoruz diye üzülmesin. İşte Van’da büyük bir deniz var ve bize çok yakın. Türkiye’den vize almak diğer ülkelere oranla daha kolay. Hava yolu ile gelmek isteyenler de Kürdistan Bölgesi’nden Ankara veya İstanbul’a gittikten sonra uygun bir fiyatla buraya uçak bileti bulabilir” dedi.

Vatandaşların çok uygun fiyatlarla Van’a  seyahat edebileceklerini anlatan Abdurrahman, “Van denizi ile meşhur bir kent. Bu deniz kente çok güzel bir manzara kazandırıyor. Van denizi Kürtçe şarkı ve şiirlere de konu olmuş. Bu gölü çevreden akan akarsular besliyor ve her biri başka güzel. Dünyanın bir çok yerini gezdim ama Van’a bayıldım” diye konuştu.

Abdurrahman, “Erbil’den Süleymaniye’ye gitmek gibi. Burası çok huzurlu ve güvenli bir kent. Her şeyden önce burası da bir Kürt kenti. Çarşı, Pazar, otel ve gittiğin her yerde kendi anadilinde konuşabiliyorsunuz. Ben Van’ı çok ama çok beğendim” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazetecilerden Van çağrısı: Tatil yapmak istiyorsanız Van’a gelin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir