HAK-PAR Genel Başkanı Düzgün Kaplan: Van’da yapılan hukuksuzluğu kınıyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Düzgün Kaplan, Van Büyük Şehir Belediye Eş Başkanı Abdullah Zeydan’ın kamu haklarının geri alınmasına tepki göstererek, Van İl Seçim Kurulunun aldığı kararının Yüksek Seçim Kurulunca derhal kaldırılmasını istedi.

 

Van Büyük Şehir Belediye Eş Başkanlığını kazanan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’ın memnu haklarını geri alınamasın yönelik tepkiler devam ediyor. Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Düzgün Kaplan imzasıyla yapılan açıklamada karar kınanarak, alınan hukuksuz kararın iptal edilmesini istedi. Zeydan’ın kazandığı mazbatanın, AKP adayına verilmesi tam bir demokrasi skandalı olduğunu da belirten Kaplan, “Hukuk siyasete alet edilmiş, siyaseten elde edilmeyen sonuç, hukuk dolanarak elde edilmiştir. Abdullah Zeydan Diyarbakır 5.Ağır Ceza Mahkemesinin 04.04.2023 günlü 2021/194 EK Kararı ile Memnu Hakların İadesi Kararı almış. Karar kesinleşmiş. Bu karar adaylık sürecinde Van il seçim kurlunca yeterli ve usulüne uygun bulunmuş.  Memnu hakların iadesi kararı üzerinde neredeyse bir yıl geçmiş. Savcılığa tebliğ edilmediği gerekçesi ile kesinleştirmenin kaldırılması başlı başına hukuken izahı olmayan bir skandaldır.” dedi.

‘Abdullah Zeydan Van halkının %55’inin oyunu almış’

“Seçim yapılmış. Abdullah Zeydan Van halkının %55’inin oyunu almış. Van il Seçim Kurulunun,  AKP tarafından yapılan itiraza dayanarak, Abdullah Zeydan’ın seçilme koşullarını taşımadığı gerekçesi ile adaylığını iptal etmesi, tam bir hukuk skandalıdır. Siyasi yolla elde edilmeyen sonucun, hukuka karşı hile ile elde edilmesidir.” Diyen Kaplan şunlara dikkat çekti.“Başvurusu kesinleşmiş adayın, seçimi kazandıktan sonra adaylığının iptali ne hukukla, ne ahlakla ne de vicdan ile izahı mümkün değildir. Bu karar tahrik edici, iç barışa zarar veren bir karardır. Hak ve Özgürlükler Partisi olarak, biz bu haksız kararı şiddetle kınıyoruz. Van İl Seçim Kurulunun bu haksız kararının Yüksek Seçim Kurulunca derhal kaldırılmasını istiyoruz.”

 

Serhat News

 

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HAK-PAR Genel Başkanı Düzgün Kaplan: Van’da yapılan hukuksuzluğu kınıyoruz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir