HDP Gençlik Meclisi üyelerinin tutuklanması Van’da protesto edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Van Gençlik Meclisi, Diyarbakır’da tutuklanan, gençlik meclisi üyelerinin tutuklanmasını yapılan basın açıklaması ile protesto etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Gençlik Meclisi, Diyarbakır’da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 10 meclis üyesinin tutuklanmasını Edremit İlçe Örgütü önünde gerçekleştirdiği basın açıklaması ile kınadı. Açıklamaya, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda HDP üyesi katıldı.

‘Saldırılardan en çok gençler nasibini aldı’

Açıklamayı okuyan, Gençlik Meclisi üyesi Arjin Tuncer, tutuklamalara tepki göstererek, “AKP-MHP ittifakının, Kürt halkına, demokrasi güçlerine karşı ‘Çöktürme Planı’ adıyla başlattığı savaş konsepti, bugün gençlere yönelik baskı, ajanlık dayatması, gözaltı ve tutuklamalarla sürdürülüyor” şeklinde konuştu.

“Her yerde savaş aklıyla iktidarını sürdürmeye çalışan AKP-MHP, gençleri kendi ‘bekası’ için en büyük tehdit olarak görüyor” diyen Tuncer, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bu nedenledir ki 2015’ten bugüne en büyük savaşı gençlere açtı. Şüphesiz bu saldırılar sadece gençlerle sınırlı değil. 2015 yılında Kürtlere yönelik topyekûn savaş konseptini devreye koyan AKP-MHP, şehirleri yakıp yıktı, binlerce kişiyi zindanlara koydu, demokratik siyaseti tasfiye etmeye çalıştı. Ancak bu saldırılardan en çok da gençler nasibini aldı”

‘Gençler saldırılara karşı mücadele ediyor’

Açıklamanın devamında, hükümete yönelik eleştirilerini sıralayan Tuncer, “İktidar aklının gençleri ajanlaştırma, uyuşturucu ve genç kadınlara yönelik sistematik cinsel saldırıyla teslim almak istedi, ancak sonuç alamadığını” savundu.

“Son 7 yılda faşizme karşı mücadele eden ve iktidarın baskılarından nasibini almayan tek bir genç kalmadı” diyerek konuşmasını sürdüren Tuncer, “Ama sonuç ne oldu? gençler tüm bu saldırılara karşı örgütlü bir şekilde mücadele ediyor. Kürtlere, demokrasi güçlerine, demokratik siyasete, halklara karşı 2015 yılında devreye konulan savaş konseptini, biz gençler 8 Mart meydanlarından sel olup Newroz meydanlarına akan gençler yıktık. Savaş konsepti gençlerin direnişine tosladı” dedi.

‘Daha öncede ajanlık dayatmasına maruz kaldılar’

Sıraladığı bu nedenlerle arkadaşlarının tutuklandığını öne süren Tuncer, “Gözaltında olan arkadaşlarımız, daha önce defalarca polis olduğunu iddia eden, ancak ne olduğu halen bilinmeyen paramiliter kişiler tarafından kaçırıldı, ajanlık dayatmasına maruz kaldı, birçok kez tutuklandı” diye kaydetti.

Konuşmasında, “Biz gençleri bu baskılarla, “tanık” adı altında kurgulanmış soruşturmalarla yıldırmayı, gözaltı ve tutuklamalarla sindirmeyi düşünen iktidar aklına bir kez daha sesleniyoruz” şeklinde konuşan Tuncer, “Newroz meydanlarına bakın, bizleri, örgütlü gücümüzü göreceksiniz. Bir kez daha bu saldırıların sonuç almayacağını belirtiyoruz. Bizleri sindiremeyecek, teslim alamayacaksınız. Biz gençler bu iktidarı göndereceğiz, yeni yaşamı inşa edeceğiz.”

Gençlere çağrı

Son olarak gençlere çağrıda bulunan Tuncer, konuşmasına şu sözlerle son verdi: “Biz kez daha tüm gençleri bu baskılara, iktidarın “bekası” için sürdüğü saldırılara karşı 8 Mart ve Newroz meydanlarında olduğu gibi HDP Gençlik Meclislerinde örgütlenmeye, mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.”

Serhatnews

(lg)

 

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HDP Gençlik Meclisi üyelerinin tutuklanması Van’da protesto edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir