HDP’li Encü’ye polis tokadı Van’da protesto edildi: En büyük tokadı sandıkta vuracağız!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP’li Ferhat Encü’ye dönük polis tokadına dair yapılan açıklamalarda, “AKP ve güdümündeki maşalarına en büyük tokadı sandıkta vuracağız” mesajı verildi. 

İstanbul’da dün gerçekleşen Adalet Nöbeti yürüyüşü sırasında bir polisin, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanı Ferhat Encü’ye tokat atmasına dair tepkiler sürüyor. Encü’ye dönük saldırı Van, Hakkari ve Ağrı’da yapılan açıklamalarla protesto edildi.  

Van

HDP Van İl Örgütü, Perihan AVM önünde açıklama yaptı. Açıklamada, “Ne Roboski’yi ne de Ferhat Encü’ye atılan tokadı unutmayacağız, hesap vereceksiniz” pankartı açıldı. HDP Van İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun, yapılan saldırıyı “ahlaksızca” olarak nitelendirdi. Karakoyun, 2015 yılından bu yana devam eden saldırılara işaret ederek, “Bu saldırılar kendini bilmez, eğitimsiz, disiplinsiz, hukuk bilmez, hadsiz kişilerin münferit saldırıları değildir. İktidarın kutuplaştırıcı ve ayrımcılık içeren dili, bu çirkin saldırıların önünü açmaktadır. Polis şiddetinin birçok toplumsal eylemde halka ve seçilmişlerimize yöneldiğinin tanığıyız” dedi.

HDP’li Encü’ye polis tokadı Van’da protesto edildi: En büyük tokadı sandıkta vuracağız! - van polis tokat tepki 1

“Üniformalı faillerin” devlet tarafından korunduğunu vurgulayan Karakoyun, “Ne tecrit politikaları ne de kutuplaştıran siyaset halklarımızın demokratik siyasal mücadelesini durduramayacak” diye kaydetti. 

Açıklama atılan sloganlarla sona erdi. 

Hakkari

HDP Hakkari İl Örgütü, parti binası önünde yaptığı açıklamayla saldırıya tepki gösterdi. HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, “AKP kaybettikçe, kriz derinleştikçe Kürtlere saldırmaya başladılar. Ferhat Encü şahsında o tokat tüm Kürt halkına atılmıştır. Sadece Kürt halkı değil, aslında tüm muhalefete atıldı. Dün yaşanan olay AKP’nin Kürt’e gerçek yaklaşım olayıdır. En büyük tokadı sandıkta AKP iktidarı ve onun güdümündeki maşalarına vuracağız” diye konuştu. 

HDP’li Encü’ye polis tokadı Van’da protesto edildi: En büyük tokadı sandıkta vuracağız! - hakkari tokat tepki

Açıklama, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganıyla son buldu.

Ağrı 

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde HDP binası önünde açıklama yapıldı. HDP Doğubayazıt İlçe Eşbaşkanı Serhat Ceylan, “Ferhat Encü’ye atılan tokat, sadece ona değil Kürt halkına ve demokrasi güçlerine atılmıştır. İktidarın yarattığı düşmanlık politikaları ve nefret iklimi kolluk güçlerini hadlerini aşan bir noktaya çekmiş, iktidardan cesaret alan polisler hak ve adalet arayan herkese nefret kusmuştur” dedi. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HDP’li Encü’ye polis tokadı Van’da protesto edildi: En büyük tokadı sandıkta vuracağız!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir