HEDEP: Adaylık başvurularının ön görüşmesi 9 Aralık’ta yapılacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerel seçimler için aday adaylık başvurularını almaya başladıklarını belirten HEDEP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, başvurularla ilgili ön görüşmelerin 9 Aralık’a kadar süreceğini söyledi.  

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Diyarbakır İl Örgütü, yerel seçimlere ilişkin il binasında basın toplantısı düzenledi. “Örgütlü toplumla demokratik yerel yönetimlere” yazılı pankartın açıldığı toplantıda konuşan HEDEP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, halkın iradesinin gasp edildiğini belirterek, “Bir plan devreye konuldu ama bu plan başarısız oldu. Kürt halkı bugün Türkiye siyasetini belirleyen konuma getirerek, bu planı boşa çıkardı. Kayyım uygulaması topluma haksızlık, hukuksuzluk dışında bir şey getirmedi. Halka ait olan her şey satılmaya, yandaşlara peşkeş çekilmeye başlandı. Kürt halkının politik duruşu bir gün dahi olsa bu belediyeleri alacağını söyledi ve ilk seçimde aldı” diye konuştu. 

‘Aday adaylık başvuruları başladı’

Valilikler eliyle önce büyükşehir belediyelerine, sonra kaymakamlıklarca ilçe ve belde belediyelerine kayyımların atandığını belirten Şahin, var olan sistemdeki yolsuzlukların diz boyu olduğunu söyledi. Kayyımlar tarafından gasp edilen belediyeleri halkın desteği ile alıp halkın hizmetine koyacaklarını belirten Şahin, kayyım atanacak yalanlarının ise art niyetli olduğunu söyledi. Bugünden itibaren aday adaylık başvurularının Diyarbakır’da alınmaya başlandığını ifade eden Şahin, aday belirleme sonrası seçim çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti. Şahin, “Artık bu saatten sonra halkın iradesini gasp edemezsiniz diyeceğiz. Halkımız bunun karşısında gereken duruşu sergileyecek” dedi. 

‘Halkımız kendini sürece katsın’

Başvuru sürelerinin 8 Aralık’a kadar süreceğini kaydeden Şahin, “27 Kasım ve 9 Aralık sürecinde ön görüşmeler gerçekleşecek. Bütün halkımız kendisini sürece katabilecek şekilde olmalıdır. Tüm halkımızı davet ediyoruz” diye belirtti. 

‘Eşbaşkanlık mor çizgi’

DBP İl Eşbaşkanı Sultan Yaray ise baskı ve zulüm altında seçimlere gideceklerini söyledi. Kayyımların atanmasıyla en büyük baskının kadınlara yapıldığını söyleyen Yaray, “Bu duruşumuzla bunların baskılarına karşı kadınlarla direneceğiz. Eşbaşkanlık en zorlandıkları alan. Biz bir kez daha diyoruz ki; bu bizim kırmızı çizgimizdir. Kadınların bu seçimlerde bir kez daha ön plana çıkmasını istiyoruz” diye konuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HEDEP: Adaylık başvurularının ön görüşmesi 9 Aralık’ta yapılacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir