HEDEP Erzurum Vekili Beştaş’tan İsrail-Filistin değerlendirmesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HEDEP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Gazze‘de İsrail’in ördüğü konutların ve duvarların çimentosu Türkiye’den gidiyor” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Grup Başkanvekili ve Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Meclis Genel Kurulu’nda İsrail ve Filistin arasında yaşanan çatışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gazze’deki bombalamanın sürdüğüne dikkati çeken Beştaş, “2008’den bu yana istatistiklere göre İsrail’in Gazze’ye yönelik en ölümcül hava saldırısı dün gece saatlerinde gerçekleşti ve maalesef tam rakam bilinmemekle beraber bine yakın sivil insan, çocuk, kadın ayrımsız yaşamını yitirdi. Biz de dün gece parlamentoda sorumluluk alarak ortak bir bildiriye imza attık ve tabii ki bu saldırıyı, bu insanlığa karşı işlenen suçu hiçbir tereddüde yer vermeden tekrar lanetlediğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Neden ‘Sorumluluk aldık’ diyorum? Çünkü bir saat öncesinden burada bir savaş tezkeresi geçti ve Ortadoğu’nun en büyük iki sorunu olan Filistin ve Kürt meselesinde maalesef çifte standartlı yaklaşım, parlamentodaki çalışmalara damgasını vurdu. Evet, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısında insancıl hukukla asla bağdaşmayacak bir savaş var. Hele hele hastanelerin bombalanması son nokta ama Rojava’da da kanlı bir savaş var ve saldırılar devam ediyor” ifadelerini kullandı.

‘Çimento Türkiye’den gidiyor’

İktidarın ikiyüzlü bir politika izlediğini söyleyen Beştaş, “Bir savaşı kınayıp başka bir savaşın müsebbibi olamazsınız, tarafı olamazsınız. Savaşa dair alınabilecek en büyük güvenlik önleminin, tedbirinin barış olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Savaşın kaybedenleri tüm insanlıktır, kadınlardır, çocuklardır, milyonlarca savunmasız hayattır. Tabii ki iktidarın sadece çifte standartlı politikası, ikiyüzlü politikası Kürt meselesinde de değil, İsrail-Filistin çatışmasında da öyle, İsrail’in saldırılarında da öyle. Baktım Dışişleri Bakanlığı sayfasına; İsrail’e vize yok ama Filistinlilere vize uygulanıyor, vize uygulaması var. Diğer bir mesele, Gazze’de İsrail’in ördüğü konutların ve duvarların çimentosu Türkiye’den gidiyor. İsrail’e ihraç edilen çimento ve demir çelik listesinde Türkiye ilk sırada. Bu konuda da bir izah istiyoruz” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HEDEP Erzurum Vekili Beştaş’tan İsrail-Filistin değerlendirmesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    24 Ekim 2023, 10:43

    […] Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Grup Başkanvekili ve Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Kadın Bakanlığı kurulması […]

    Cevapla