Hengaw’dan acil çağrı: Şîno üzerinde savaş uçakları uçuyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hengaw yaptığı açıklamada Piranşehir ve Şîno kentleri üzerinde savaş uçakları uçtuğunu ve bombardımanın devam ettiğini duyurdu.

İran İnsan Hakları Derneği Henhaw yaptığı açıklamada, Piranşehr ve Şîno kentleri üzerinde savaş uçakları uçtuğunu ve sabah saatlerinde başlayan bombardımanın devam ettiğini belirtti. Kürt kenti Şîno’da eylemler ardından kentten rejim güçleri çekilmişti.

Hengaw ‘ACİL‘ notuyla şu mesajı sanal medya hesaplarından yayınladı: “Devrim Muhafızları güçleri Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) topraklarına girdi ve Kürt güçleri ile ordu güçleri arasında silahlı çatışma çıkma olasılığı yüksek. Piranşehir ve Şîno kentleri üzerinde savaş uçakları uçuyor ve bombardıman devam ediyor.”

Mezopotamya Ajansı’nın ulaştığı Hengaw Direktörü Kaveh Hassanpour Jina Mahsa Amini’nin ölümü üzerine 5 ana partiden oluşan İran Kürdistanı Partileri İttifakı’nın kurulduğunu ifade ederek, “Parti toplantısı sonucunda grev kararı verildi ve Kürdistan’da ülke çapında bir grev başladı. Halk ve esnaf çarşıyı tamamen kapattı. Şimdi ise, Kürt partilerinin halk üzerindeki etkisinden korkan İslam Cumhuriyeti tüm güçlerini seferber ederek, Irak Kürdistan’ına saldırmak istiyor. Demokrat Parti ve Komele üslerini yıkmak istiyor” diye konuştu.

Hassanpour ayrıca dün siber saldırıya uğrayan Hengaw sitesi için, “Hengaw sitesini kurtardık, tekrar çalışır hale geldi” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hengaw’dan acil çağrı: Şîno üzerinde savaş uçakları uçuyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir