‘Hilal Kaplan’ başlıklı haberimiz mahkeme kararıyla kaldırılmıştır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

17 Nisan tarihinde yayınladığımız “Hilal Kaplan haberlerine yasaklama kararı” başlıklı haberimiz mahkeme kararıyla kaldırıldı.

Süheyb Öğüt’ten boşanan Sabah gazetesi yazarı ve TRT Yönetim Kurulu üyesi Hilal Kaplan’ın Milat gazetesi yazarı Tevfik Emre Sarı ile evlenmesine yönelik haberlere yayın yasağı getirilmesi ardından yayınladığımız habere de mahkeme kararıyla kaldırılma kararı verildi.

Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından gönderilen uyarıda şunlar kaydedildi:

“5651 kanunun 9. maddesi “Hakimin bu madde kapsamında verdiği içeriğin çıkarılması ve/veya erişimin engellenmesi kararları doğrudan Birliğe gönderilir…Erişimin engellenmesine konu içeriğin yayından çıkarılmış olması durumunda hâkim kararı kendiliğinden hükümsüz kalır…Birlik tarafından ilgili içerik ve yer sağlayıcılar ile erişim sağlayıcıya gönderilen içeriğin çıkarılması ve/veya erişimin engellenmesi kararının gereği derhâl, en geç dört saat içinde ilgili içerik ve yer sağlayıcılar ile erişim sağlayıcı tarafından yerine getirilir…Sulh ceza hâkiminin kararını bu maddede belirtilen şartlara uygun olarak ve süresinde yerine getirmeyen içerik, yer ve erişim sağlayıcıların sorumluları, beş yüz günden üç bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.” şeklinde düzenlenmektedir.

Bu kapsamda ekte tarafınıza gönderilen İSTANBUL ANADOLU 10. SULH CEZA HAKİMLİĞİ’nin 24.10.2023 Tarih ve 2023/9519 D. İş sayılı kararı uyarınca içeriklerin çıkarılması ve tarafımıza bilgi verilmesi rica olunur.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘Hilal Kaplan’ başlıklı haberimiz mahkeme kararıyla kaldırılmıştır

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir