Iğdır’da HDP tabelasına saldırı protesto edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Iğdır’da HDP il binasının tabelasına yönelik saldırı düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır il binasına ait tabela dün bir kişinin saldırısı sonucu yerinden sökülerek çöpe atıldı. HDP, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Iğdır il örgütleri ile Tevgera Jinen Azad (TJA) aktivistleri, saldırıyı protesto etmek için yürüyüş gerçekleştirdi. Cumhuriyet Caddesi’nde yapılan yürüyüşe, Yeşil Sol Parti Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun ile yurttaşlar katıldı. Yürüyüşte, sık sık sloganlar atarken, “Me bav û kalê were serî daneynî û wera serî danaynin” pankartı taşındı.

Iğdır’da HDP tabelasına saldırı protesto edildi - hdp igdir saldiri kinama1

‘Provokasyonlar sonuçsuz kalacak’

Yürüyüşle HDP il binasına geçen kitle, burada basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklama yapan DBP Iğdır İl Eşbaşkanı Mehmet Sekman, il binalarına yönelik planlı bir saldırının olduğunu söyledi. AKP ve MHP zihniyetinin toplumu kutuplaştırdığını kaydeden Sekman, “Bu tarz faşizan provokasyonlar bizleri mücadelemizde yıldırmayacaktır. Kürt siyasal hareketi olarak yıllardır verdiğimiz demokrasi mücadelesi ile bizlere uygulanan baskı, işkence ve provokasyonlar sonuçsuz kalacaktır” dedi.

‘Hukuk ayak altında’

Hukukun ayaklar altına alındığı bir süreçten geçildiğini ifade eden Sekman, “Bu iktidarın Türkiye toplumuna bu dakikadan sonra verebileceği bir tek şey kalmamıştır. İktidarın yıllardır süregelen politikaları sonucu olarak bu toplum kin, nefret ve öfkeden başka verebileceği bir şey yoktur” diye konuştu. 

‘Asla boyun eğmeyeceğiz’ 

Bu saldırının yerel seçimlerin yaklaşmasıyla iktidarın provokasyonlarını devam ettireceğini gösterdiğini dile getiren Sekman, Kürt halkını tarih boyunca birçok defa katliamlarla baş başa bırakan bu zihniyetin karşısında asla boyun eğmediklerini ve eğmeyeceklerini söyledi. 

Tabela tekrar asıldı

Açıklamanın ardından partililer, HDP tabelasını yerine tekrar monte etti. (MA)

Iğdır’da HDP tabelasına saldırı protesto edildi - hdp igdir saldiri kinama2

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Iğdır’da HDP tabelasına saldırı protesto edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Avatar
    19 Ağustos 2023, 12:42

    […] Yeşil Sol Parti, DBP ve TJA,  Iğdır’da HDP il binasının tabelasına yönelik saldırıyı […]

    Cevapla
  2. Avatar
    19 Ağustos 2023, 22:50

    […] 02.48’de kaydedilen görüntülerde, iş merkezinin girişine gelen kişi, elindeki bıçak ile HDP’ye ait tabelayı kesmeye çalıştığı görülüyor. Kestiği tabelayı indiremeyen kişi saat […]

    Cevapla