İkinci dönemde okullar açılacak mı? Velilerin beklediği açıklama yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sömestr tatilinin yaklaşmasıyla birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen beklenmedik bir açıklama, öğrenciler ve veliler arasında endişe yaratmış durumda. 19 Ocak Cuma günü başlayacak olan sömestr tatili öncesinde, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dönemi tamamlanma aşamasında. Ancak, ikinci dönemin planlandığı tarihte başlamayabileceği yönündeki söylentiler, gündemi sarsmış durumda.

Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmasa da, uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmeler, JN1 virüsünün etkisinin okulların kapanmasına neden olabileceği yönünde. Özellikle salgın nedeniyle kapanan okulların geçmişi düşünüldüğünde, bu durum öğrenciler ve veliler arasında endişe uyandırdı.

Uzmanlardan açıklama

Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen, milyonlarca veli ve öğrenci beklenen açıklamayı uzmanlardan duydu. Uzmanlar, JN1 virüsünün okulların kapanmasına neden olabilecek bir etkiye sahip olabileceği konusunda uyarılarda bulundu. JN1 virüsünün yarattığı riskler nedeniyle, 5 Şubat Pazartesi günü başlaması planlanan ikinci dönemin tehlikede olduğunu belirttiler.

Vaka sayılarında artış

Covid-19 salgınının ardından ortaya çıkan JN1 virüsü, Türkiye genelinde tespit edilmeye başlandı. Artan vaka sayıları üzerine uzmanlar, 5 Şubat Pazartesi günü başlaması planlanan ikinci dönem eğitimine dikkat çekerek, okullarda kapanmaların yaşanabileceği uyarısında bulundular.

Resmi açıklama bekleniyor

Milli Eğitim Bakanlığı resmi bir açıklama yapmasa da, JN1 virüsünün okullarda ciddi bir salgına neden olabileceği ve ikinci dönemin belirlenen tarihte başlamayabileceği iddia ediliyor. Uzmanlar, JN1 varyantının daha bulaşıcı olduğunu ve bu nedenle okullarda maske takılması gibi önlemlerin alınması gerektiğini vurguluyor.

JN1 varyantının belirtileri arasında ateş, öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı, vücut ağrıları, kas ağrıları, baş ağrısı ve yorgunluk bulunmaktadır.

Serhat News

Tepki Ver | mutlu2
2
mutlu
Mutlu
2
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
İkinci dönemde okullar açılacak mı? Velilerin beklediği açıklama yapıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Avatar
    18 Ocak 2024, 18:10

    İkinci dönem okular açılacakmı mili eğitim bakanı

    Cevapla
  2. Avatar
    18 Ocak 2024, 18:11

    İkinci dönem okular açılacakmı mili eğitim bakanı dedimşki ikinci dönem okullar lari acilmçalmaya bilir demiş

    Cevapla