Yüksekova’da ön seçim ikinci tura kaldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti tarafından Yüksekova’da yapılan ön seçimlerinin ardından açıklanan sonuçlarla erkeklerden Şoreş Diri, Tayyüp Canan, kadınlardan Şadiye Kırmzıgül ve Ayşe Polat ikinci tura kaldı.

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), belediye eşbaşkan adayları, belediye ve il genel meclisi adaylarının belirleneceği halk oylamaları sürüyor. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 13 Ocak’ta yapılması planlanan, ancak kar yağışı nedeniyle ertelenen halk oylaması ilçede bulunan bir düğün salonunda gerçekleştirildi. Sabah saat 08.00’da başlayan oylama yoğun katılımdan dolayı, bir saat ertelenerek sandıklar saatleri 18.00 gördüğünde sona erdi.

Toplam 7 sandığın kurulduğu ve yaklaşık bin 600 kişinin delege olarak katıldığı öne seçimlerde, 8 erkek, 5 kadın olmak üzere toplamda 13 aday adayı yarıştı. Binlerce delegenin yanı sıra, Barış Anneleri Meclisi, DEM Parti Hakkari ve Yüksekova ilçe örgütleri, DBP, ÖHD, TMMOB, KESK, DİSK, İHD, Eğitim Sen gibi birçok sivil toplum örgütü yöneticisi katılım sağladı.

Delegenin yüzde 70’i oy kullandı

Yüksekova ilçe seçim kurulu yaptığı resmi açıklamanın ardından ikinci oy kullanan bin 100 delegeden yüzde 50+1 çoğunluğu kimse almadığı için oylamanın ikinci tura kaldığı açıklandı. Yaklaşık 6 saat süren oy kullanım işleminde bin 600 delegeden bin 100 delege sandık başına giderek, delegelerin yüzde 70’i oy kullandığı belirtildi. Yapılan oylamalar sonucunda aday adaylarından erkeklerden Şoreş Dirî, Tayyip Canan, kadınlarından Şadiye Kırmızıgül ve Ayşe Polat ikinci tura kaldı. Aday adaylarından Şoreş Diri 377, Tayyip Canan 225, Şadiye Kırmızıgül 312, Ayşe Polat ise 245 oy alarak ikinci tura kaldı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yüksekova’da ön seçim ikinci tura kaldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir