İmamdan anaokulunda sunum

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÇEDES projesi kapsamında imamların ilkokul ve ortaokulda derslere girmesine yol açan uygulama ile bu kez de anaokulunda öğrencilere ‘sunum’ yapıldı. Proje kapsamında Kocaeli Karamürsel Anaokulu‘nda cami imamı çocuklarla bir araya geldi.

İmamların ilkokul ve ortaokulda derslere girmesine yol açan “Çevreme Duyarlıyım ve ve Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) projesi kapsamında bu kez Kocaeli’nde bir anaokulunda çocuklara ‘sunum yaptı.’

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan ÇEDES protokolü kapsamında Kocaeli Karamürsel Anaokulu‘nda cami imamı çocuklarla bir araya geldi.

“Yardımseverlik ve merhamet” konulu etkinlikte öğrencilerle buluşan Karamürsel Ulu Camii İmamı Osman Akbaş dersin ardından anaokulu öğrencilerine ikramda bulundu.

Anaokulu yetkililerinin duyurusunda cami imamına teşekkür edildi. Ayrıca velilerin katılımıyla Filistin’e yardımcı olabilmek için bağış kampanyası düzenlendi.

BirGün Gazetesi’nin haberine göre okul müdürü konuya ilişkin şunları söyledi:

“Bu uygulama ÇEDES protokolü kapsamında gerçekleşti. Derse girme söz konusu değil. 10-15 dakikalık bir etkinlik oldu sadece. Bize yakın olan camiden geldi hoca. ‘Yardımseverlik ve merhamet’ konusu işlendi. Bunun yanı sıra veliler de geliyor.”

‘ÇEDES iptal edilsin’

İmamın öğrencilerle bir araya gelmesi tepki çekti. change.org internet sitesinde etkinliğe karşı  “Laik, bilimsel, kamusal eğitim talep ediyoruz” başlıklı imza kampanyası başlattı. Kampanyaya yaklaşık 18 bin imza atıldı.

Kampanyada ÇEDES Projesi kapsamında okullarda öğrencilere “manevi danışman” adı altında imam, vaiz, din hizmetleri uzmanı ve Kur’an kursu hocaları tarafından değerler eğitimi verildiği belirtildi. Okullarda zorunlu seçmeli din dersleriyle birlikte laik eğitimin hedef alındığı vurgulandı.

Kampanya ile okullara imam atanmasını sağlayan ÇEDES Projesi’nin, zorunlu seçmeli din derslerinin, anaokullarında mescit açılması yönündeki kararların iptal edilmesi istendi.

Eğitim Sen: Laikliği hedef alan tüm protokolleri yırtıp atacağız

Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Ayda Sevim Işık Karamürsel Anaokulu dışında da böyle uygulamalar olduğunu söyledi. Işık şunları söyledi: “Eğitim Sen olarak en başından bu yana karşı olduğumuz ve fiilen uygulanmaya başlar başlamaz eylül ayı itibariyle yargıya taşıdığımız sözde ÇEDES projesinin maalesef bu hafta itibariyle Kocaeli’nde 15. Kolordu İlkokulu ve Ortaokulu ile Karamürsel Anaokulu’nda da hayata geçirilmeye başlandığını öğrendik. Laik eğitimi hedef almasının yanı sıra bu okullarda görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimize de hakaret niteliği taşıyan bu uygulamayla çocuklarımız ve gençlerimiz, imam ve vaizlerin derslere girmesiyle dinci eğitim kıskacına alınmak istemektedirler. Ayrıca bugün itibariyle ilimiz Kocaeli’nde laik eğitimi hedef alma konusunda liseler ve ortaokullarla dahi yetinmeyen Milli Eğitim Bakanlığı’nın Karamürsel’de anaokulu öğrencisi çocuklarımıza imamların ders vermesine karar verecek kadar pervasızlaştığını gördük. Laik eğitimi hedef alan bakanlığın dini eğitim sevdası öylesine hız kazanmıştır ki anaokulu çağındaki çocuklarımızı da bu emellerine alet etmek istemektedirler. Henüz örgün eğitim çağına dahi gelmemiş, soyutlama yeteneği gelişmemiş okul öncesi eğitimdeki çocuklarımıza imamların ders vermesi asla kabul edilemez.”
Uygulamayı bir kez daha yargıya taşıyacaklarını bildiren Işık şöyle devam etti: “Laikliği hedef alan, pedagojik formasyonları olup olmadığı bilinmeyen kişilerin okullarda ders vermeleri durumunda o okulların önünde tüm gücümüzle olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Yaşanan bu süreci geçtiğimiz günlerde TBMM kürsüsünden tarikat sevdasını ilan eden Milli Eğitim Bakanı’nın tutumundan da bağımsız ele almıyoruz. Laik eğitimin fiilen ortadan kaldırılmasını, çocuklarımızın ve gençlerimizin dindar nesil yetiştirme projelerine alet edilmelerini asla kabul etmeyeceğiz. Laikliği hedef alan tüm protokolleri yırtıp atacağız. Tüm eğitim ve bilim emekçilerini, velilerimizi ve halkımızı laik eğitim mücadelemizde birleşmeye çağırıyoruz.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İmamdan anaokulunda sunum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir