İpekyolu Belediyesi arsaya usulsüz el koydu iddiası: Arsa sahibi mağdur

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın Erçek Mahallesi’nde 10 dönümlük arsası bulunan Adil Artuş, İpekyolu Belediyesi’nin arsasına usulsüz bir şekilde park inşa ettiğini söyledi. Yaşanılan olay üzerine mahkeme sürecini başlatan Artuş, sürecin hukuksuz bir şekilde yürütüldüğüne dikkat çekti.

İpekyolu Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı tarafından ‘kesin korunacak alanlar’ listesine aldığı Erçek Gölü sahilinde Doğa Koruma Kurulu’ndan habersiz, SİT alanında onaylanmamış bir projeyle park yapımına başladı. Çalışmaların devam ettiği alanın kendi arsası olduğunu ve kendisinden habersiz çalışmaların başlatıldığına yer veren Adil Artuş, yaşadığı mağduriyeti ajansımıza anlattı.

İpekyolu Belediyesi arsaya usulsüz el koydu iddiası: Arsa sahibi mağdur - Ipekyolu Belediyesinde yeni bir skandal SIT alaninda izinsiz kazi ve tahribat 1024x576 1

‘Tüm sermayemi bu arsaya yatırdım’

Arsayı yaklaşık 2 buçuk yıl önce yatırım amaçlı satın aldığını aktaran Adil Artuş, “Bir arkadaşımın önerisiyle burada arsa satın aldım. Bütün sermayemi de buraya verdim. Bunu yaparken de yüklü bir borcun altına girdim. Bunun yanında elimde bulunan iki arabamı da sattım. Arsanın güzel ve değerli olması nedeniyle böyle bir adım attım. Çocuklarım içinde ileride yatırım olur dedim” dedi.  

‘Belediye resmi olmayan şekilde arsamı almak istedi’

Satın aldığı arsanın herkes tarafından talep edildiğini ancak kimseye vermediğini belirten Artuş, İpekyolu Belediyesi’nin de arsa için kendisiyle görüşmek istediğini söyledi. Artuş konuşmasının devamında şunlara yer verdi: “Belediye, binasına resmi olmayan bir şekilde çağırarak bu arsayı almak istediklerini söylediler. Bu talep karşısında ben olumsuz yanıt verince bana, ‘beyefendi bu arsa kamulaştırılacak. İsteseniz de istemezseniz de biz bu arsayı alacağız’ dediler.”

İpekyolu Belediyesi arsaya usulsüz el koydu iddiası: Arsa sahibi mağdur - adil ertus

Artuş, İpekyolu Belediyesi’ne çağırıldığı zaman Milli Emlak Müdürü ile görüştüğünü daha sonra bir başka müdürün yanına götürülerek aynı taleple karşılaştığını ifade etti. Artuş, “Müdür bana arsayı almak istediklerini söyleyince ben de, ‘tamam, satmak istemiyorum, ama ne kadar veriyorsunuz?’ dedim. Komik bir rakam söylediler. On dönümlük arsa için önce 95 bin TL teklif ettiler. Ben de onlara, ‘bunu söylemenize bile gerek yok. Ben orayı hibe ederim, ama böyle komik bir rakama satmam,’ dedim. Onlar da bana, ‘tamam o zaman yasal yollarla gireceğiz,’ dediler” sözleriyle yaşadıklarını özetledi.

‘Haberim olmadan tabu elimden alınmış!’

Artuş, belediye tarafından verilen 95 bin TL’lik teklifi kabul etmemesi üzerine müdürlerin kendisine 300 bin TL’lik yeni bir teklifte geldiğini belirti. Bu teklifi de reddettiğini ifade eden Artuş, belediyenin kendisini caydırmak için arsanın sazlık alan olduğu sözlerine başvurduğunu ancak ısrarlarına rağmen arsayı satmadığını vurguladı.  Yaşadığı mağduriyet karşısında sadece adalet talep ettiğini ifade eden Artuş, “Mahkemelik olduk. Daha sonra mahkeme bunu 600 bin TL’ye çıkardı. Ben yine kabul etmedim. Dosya İstinaf Mahkemesi’ne gitti. İstinaf Mahkemesi’nde de belediye elinden gelen her şeyi yapıyor, arsayı benden almak için. İznim olmadan, rızam olmadan, imzam olmadan … Bir gün baktım, artık tapuyla nasıl almışlarsa, yasal mı değil mi bilmiyorum: Tapuyu adımdan alıp, benim adıma açtıkları bir hesaba parayı yatırmışlar” dedi.

Kendisinin mağdur edildiğini söyleyen Artuş, hakkını arayacağını ve geçen 2 buçuk yıllık süreçte de zorlandığını belirtti. Artuş, “Tüm varımı o arsaya dökmüştüm. Elimde avucumda şu an hiçbir şey yok. Belediye 600 bin TL gibi komik bir rakamı bana verdi. Öylece bekliyorum. Hakkımı aramak istiyorum. Şu an arsa üzerinde usulsüz bir şekilde çalışmalar yürütülüyor belediye tarafından. Bunu durdurmak istiyoruz. Mahkeme inşallah olumlu bir karar verir. Bizim de hakkımız kaybolmaz. Hakkımı arıyorum. Ben herhangi bir ücret talep etmiyorum. Sadece hakkımı istiyorum. Bana haksızlık yapıldı” diye vurguladı.

İpekyolu Belediyesi: Açıklama yapma yetkimiz yok

Konu ile ilgili görüştüğümüz İpekyolu Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Adnan Gül şunları söyledi: “Zaten siz daha önce benimle ilgili 5-10 tane haber yapmıştınız. Yine bu konu ile ilgili haber yapmıştınız. Şimdi benden görüş almanızın bir manası yok. Siz bildiğiniz şekilde haberi yapın. Kendi açınızdan neyi doğru biliyorsanız yapın, bizim açımızdan sorun yok. Konu ile ilgili açıklama yapma yetkimiz yok.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İpekyolu Belediyesi arsaya usulsüz el koydu iddiası: Arsa sahibi mağdur

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Avatar
    5 Ağustos 2023, 14:55

    […] 14:42 İpekyolu Belediyesi arsaya usulsüz el koydu iddiası: Arsa sahibi mağdur […]

    Cevapla
  2. Avatar
    27 Ağustos 2023, 13:33

    […] maaşla gündemde olan Van’ın İpekyolu Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü’nün talimatıyla internet sayfasında bir […]

    Cevapla