İran’da katledilen Amini için eylem: Ölü ve yaralılar var

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran rejimi tarafından işkence edilerek katledilen Mahsa Amini’nin defin edilmesinin ardından halk sokaklara döküldü. Düzenlenen eylemde 1 kişi katledilirken, çok sayıda kişi ise yaralandı.

İran Rejimi tarafından işkenceyle katledilen Kürt kadın Mahsa Amini cenazesinin defnedilmesi sonrasında, Seqqez eyaletinde halk sokaklara dökülerek gösteriler düzenledi. Gösterilere saldıran güvenlik güçleri ile göstericiler arasında yaşanan çatışmalarda bir kişi güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti, bazı göstericilerde yaralandı.

Halka ateş açıldı

Basnews’in elde ettiği bilgilere göre, Amînî’nin naaşının defnedilmesi sonrası Seqqez kentinde halk ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşandı. Ulaşılan bilgilere göre, Seqqez kentinin bütün giriş-çıkış yolları güvenlik güçleri tarafından kapatıldı. Halkta bu durumu protesto etmek için kaymakamlığın önünde toplandı. Halkın yaptığı gösterilere güvenlik güçleri ateş açarak yanıt verdi.

Güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu, Keyan Dirêxşan isimli 22 yaşındaki bir gencin hayatını kaybettiği, bazı göstericilerin de açılan ateş sonucu yaralandıkları ifade edildi.

Başka bir görgü tanığının aktardığına göre de, diğer kentlerden Seqqez halkına destek için gelecek insanların kente girişleri engellendi ve halk rastgele tutuklanmaya başlandı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran’da katledilen Amini için eylem: Ölü ve yaralılar var

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir