İranlı sanatçının iddianamesi hazır: Sisteme karşı propaganda yapmış

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran’da başörtüsü zorunluluğunu protesto eden şarkıcı Mehdi Yarrahi’nin iddianamesi hazırlandı.  

Mehdi Yarrahi, İran‘daki başörtüsü zorunluluğunu çıkardığı şarkıyla protesto ettikten sonra 30 Ağustos’ta Tahran Savcısı’nın emriyle “Yasadışı şarkı yayınlamak” suçlamasıyla tutuklanarak Evin Cezaevi’ne gönderildi.

Yarrahi’nin avukatı Mustafa Nili, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımla Yarrahi’nin iddianamesinin tamamlandığını duyurdu.

Nili’nin açıklaması ise şöyle: “Sayın Mehdi Yarrahi’nin dosyası Devrim Mahkemesi 26. Şubesine gönderildi. Hazırlanan iddianamede kendisi şu suçlamalarla suçlanıyor: Sisteme karşı propaganda faaliyeti yapmak, İnsanları yolsuzluğa teşvik etmek, Ahlaka ve kamusal tevazuya aykırı içerik oluşturmak ve yayınlamak, Bilgisayar sistemleri aracılığıyla kişileri iffete karşı suçlara teşvik ve tahrik etmek oldu. Söz konusu suçlamaların hukuki belgeleri İslam Ceza Kanunu’nun cezalar ve bilişim suçları bölümü olan 500, 639, 742. maddeleri ve 743. maddesinin b fıkrasıdır. Şube atamasını bekliyoruz.”

Ne olmuştu?

İran’daki kadın ve kız çocuklarının başörtüsü zorunluluğuna karşı verdiği mücadeleyle dayanışmak amacıyla “Roosarito” (Başörtünüz) adlı bir şarkı çıkaran Yarrahi, şarkıya çekilen klip yayınlandıktan sonra da 30 Ağustos’ta “İslam toplumunun ahlak ve geleneklerine aykırı yasa dışı bir şarkı yayınlamak” gerekçesiyle gözaltına alındı ve aynı suçlamayla tutuklandı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İranlı sanatçının iddianamesi hazır: Sisteme karşı propaganda yapmış

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir