İskele Mahallesi sakinlerinden yetkililere çözüm çağrısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın İskele Mahallesi’nde yaşayanlar, mahalle içinden geçen tren yolunda oluşan tehlike ve mahallenin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, yetkililerden büyük bir felaketin yaşanmaması için kalıcı önlemlerin alınmasını istedi.

Van Gölü kıyısında bulunan kentin en eski mahallelerinden biri olan İskele Mahallesi sorunlarla boğuşuyor. Başta mahalle içinden geçen tren yolunun oluşturduğu tehlike olmakla birlikte mahallenin birçok noktasından servislerin geçmemesi de mahalle sakinleri için işkenceye dönüştü.
Yetkililere seslerini duyurmak için toplanan mahalle sakinleri basın aracılığıyla yetkilileri göreve davet etti. Tren yolunun ölüm kustuğunu dile getiren mahalle sakinleri, çocuklarının okula gidip gelmek için her gün aynı yolu kullanarak tren rayları üzerinden gidip geldiklerini kaydetti.

‘600 hane mağduruz’

Mahallede 600 hanenin yaşanan sorunlardan dolayı büyük mağduriyet yaşadığını dile getiren Faik Korkmaz, tren yolunun getirdiği tehlikenin yanı sıra servislere ulaşmak için 5 kilometre yol yürümek zorunda kaldıklarını söyledi. Hastalarını taksiyle hastanelere götürmek durumunda kaldıklarını da belirten Korkmaz, “Mahallenin içinde tren hattı var. Riski çoktur. Çocuklar her gün gelip gidiyor. Hergün trenin çocuklarımıza çarpıp çarpmadığı korkusuyla yaşıyoruz,” dedi. Vali ve belediye başkanına da seslenen Korkmaz, sorunlara çözüm bulunmasını istedi.

İskele Mahallesi sakinlerinden yetkililere çözüm çağrısı - iskele mahallesi

‘Mahalleye minibüs hattı verilsin’

Mahallenin en büyük sorununun ulaşım olduğunu dile getiren Yunus Erdemirel ise, “Öncelikle bizim talebimiz İskele Mahallesi’nde tren yolunun arka tarafında bulunan bölgeye bir minibüs hattı verilmesidir. Yetkililerin bu konuyla ilgilenmesi lazım. Yaz kış servislere ulaşmak için kilometrelerce yürüyoruz. Büyük bir mağduriyet yaşamaktayız. Ciddi mağduruz. Mahallede asfalt bile yoktur. Tamamen kaderine terk edilmiş bir mahalle yetkililerin artık buna çözüm bulunması lazım,” diyerek isyan etti.

Belediye Başkanı Salih Akman’a çağrıda bulunan Faruk Erdemirel de, ulaşımı şu an özel bir mülkiyet arazisinde yaptıklarını belirtti. Erdemirel, arsa sahibinin arazisini kapatması durumunda mahallede mahsur kalacaklarını dile getirdi. Van Valisi ve Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’a seslenen Erdemirel, artık kangrene dönüşen sorunlara çözüm bulunmasını istedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İskele Mahallesi sakinlerinden yetkililere çözüm çağrısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir