İstanbul’da pazar ayinine saldırı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Santa Maria Kilisesi’ne pazar ayininde düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır” dedi.

İstanbul’un Sarıyer ilçesindeki Büyükdere Mahallesi’nde bulunan Santa Maria Kilisesi’nde yapılan pazar ayinine kar maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Sarıyer Gazetesi’nden Bekir Batu’nun aktardığına göre, saldırıda bir kişi hayatını kaybetti.

Görgü tanıkları saldırı sırasında kilisede bulunanların panik içinde kendilerini yere attığını anlattı. Saldırganlar olay yerinden yaya olarak kaçtı. Saldırının ardından olay yerine çok sayıda polis sevk edilirken kilisenin bulunduğu sokak ile çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

‘Saldırıyı kınıyoruz’

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Saldırının genel olarak kilisedekilere değil bir kişiye yönelik olduğunu açıklayan Yerlikaya “Bugün saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Huzurumuzu bozmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da saldırıya ilişkin mesaj paylaştı. İmamoğlu “Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’nde yapılan pazar ayinine yönelik silahlı saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden C.T’ye Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Şehrimizin inanç mekanlarına saldırarak birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Meryem Ana Doğuş Kilisesi veya Santa Maria İtalyan Latin Katolik Kilisesi olarak bilinen ibadethane, İstanbul Boğazı’nda bulunan tek Latin Katolik Kilisesi’dir. 1866 yılında ibadete açılan kilise Mimar Gaspare Fossati tarafından tasarlandı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da pazar ayinine saldırı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir