İstanbul’da Van rüzgarı esti: Dengbej divanı büyük ilgi topladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da ilk kez VANFED tarafından düzenlenen Van tanıtım günleri etkinliği başladı. Etkinlikte kurulan dengbejler divanı büyük ilgi topladı.

Van İşadamları Derneği, Van Vakfı ve Erciş Vakfı, Kocaeli Bursa VANFED başta olmak üzere İstanbul’da bulunan bir çok Vanlı derneklerin Van Dernekler Federasyonu (Van FED) öncülüğünde düzenlediği Van Tanıtım günleri etkinliği başladı.  İstanbul Yenikapı’daki tanıtım günlerine, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ülkü Sakallı, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yanar, Deva Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman, Toros Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Ahmet Özer, Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ferhat Dağ, İstanbul Doğu ve Güneydoğu Dernekler Platformu Başkanı  A. Hekim Daş, Van Dernekler Federasyon Başkanı Fatih Yağız, Vanlı sivil toplum örgütleri başkanları, Siyasi parti temsilcileri ve birçok davetli katıldı.

Van Valiliğine tepki

Tanıtım günleri etkinliğinde konuşan Van FED Başkanı Fatih Yağız, bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, Başkan Fatih Yağız, Van Valisi ve belediye başkanlarına sitem ederek kurumların ilgisizliğinden yakındı. Yağız, “Biz Van’a gittik. Van valiliğini de bu etkinliğe katılacaklarını söylediler. Ama maalesef Van valisi burada olmadığı için oradaki bütün belediyeler anlaşmaları iptal ederek katılmadı. Burada kurulan kültürün tamamı Van halkı kendi imkanıyla hazırlamıştır. Van valisinin tek bir katkısı yoktur” diye konuştu. Van’ın zenginliklerine de dikkat çeken Yağız, “Ne kadar zengin bir coğrafyada oturduğumuzun farkında olmamız gerekiyor. Turizm cazibe merkezi olan ilimiz ne yazık ki metropol şehirlerde yeterince tanıtılmamıştır. Bu durumu düzeltmek için bugün ilk adımı atmış bulunuyoruz. Ben değil biz olma anlayışıyla yola çıktık. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Kadim Şehrimiz, güneşin Başkenti Van’ımızı en iyi şekilde temsil ederek 1’ci Van Tanıtım Günlerini yapmaktayız.  Bu organizasyonda emeği geçen bütün dernek başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyelerimize her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum, sağ olsunlar var olsunlar. Biz bu yola çıkarken ben değil, biz olma’ anlayışıyla, halkımızın hizmetinde olacağız demiştik. Her zaman söylediğim gibi, bizim amacımız Vanlıların birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini sağlamaktır” dedi.

İstanbul’da Van rüzgarı esti: Dengbej divanı büyük ilgi topladı - VANFED

Büyükşehir Belediyesinden destek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ülkü Sakallı ise etkinlikte yaptığı konuşmada şunlara dikkat çekti: “İstanbul büyükşehir belediyesi 81 ilimizde ihtiyaç olan gerek duyan her zaman yardım etmeye destek olmaya devam ediyor. İstanbul koskocaman bir şehir ve mozaik İstanbul aslında bizim ortak paydamız ama her birimizin bir memleketi bir kültürü ve geldiği yer var. İşte memleket günleri bunun için çok kıymetlidir. Memleket günleri memleketimizin havasını buraya taşıyan memleketimiz ile bizler arasında köprü kurmasını sağlayan çok önemli etkinliklerdir. İstanbul planlama ajansı olarak yaptığımız araştırmada 246 bin 634 Vanlının İstanbul’da yaşadığını tespit ettik. Bu kütüğü göre olan birde kütüğü burada olmayan kütüğü Van’da olan çok daha Vanlı olduğunu biliyoruz. İstanbul’da en çok Vanlının yaşadığı ilçe ise Esenyurt’tur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak Van’a geçmiş ve bu dönemde yapılan yatırım tutarı 44 Milyon TL’dir bundan sonra da yapılmaya devam edecektir.”

Dengbejler ilgi topladı

Konuşmaların ardından Van kültürünü tanıtan stantlar gezildi. Kentin yemek kültüründen, tarihi değerlerine kadar sergilendiği stantlarda en büyük ilgiyi ise Divanxane öncülüğünde kurulan dengbej divanı gördü. Dengbej İsmail Seyranoğlu öncülüğünde İstanbul’a çıkarma yapan dengbejlerin söylediği klamlar büyük bir beğeniyle izlendi.

İstanbul’da Van rüzgarı esti: Dengbej divanı büyük ilgi topladı - Van FEDD

4 gün sürecek etkinlik farklı etkinlik ve konserleri ile devam edecek.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Van rüzgarı esti: Dengbej divanı büyük ilgi topladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir