İstismar ardından intihara sürüklenen çocuğun günlüğüne ulaşıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tecavüze uğrayan ve intihara sürüklenen E.Y., günlüğünde tecavüz, şantaj ve ölüm tehdidi aldığını belirtmesine rağmen 3 fail hala serbest. 

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı bir köyde 27 Mayıs 2016 tarihinde Veysi, Zahir ve Nihat Yılmaz’ isimli 3 erkek, 11 yaşındaki E.Y.’ye tecavüz etti. 

JINNEWS’te yer alan habere göre; E.Y. yaşadıklarını yakınlarına anlatınca hukuki süreç başlatıldı. E.Y.,  21 Haziran 2016’da Şemdinli Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadede, Veysi, Zahir ve Nihat Yılmaz tarafından görüntülerinin çekildiğini ve bu görüntüler ile tehdit edildiğini aynı zamanda failler tarafından ailesini öldürmekle tehdit edildiğini belirtti. 

Hukuki süreçle birlikte tecavüz faili 3 erkek tutuklandı. Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 3 faile ayrı ayrı “cinsel istismar” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından 42’şer yıl hapis cezası verildi. Faillerin Bölge İstinaf Mahkemesi’ne yaptıkları itiraz başvurusu sonrası verilen ceza “usulden” bozularak failler hakkında tekrar yargılanma kararı verildi. 

Ancak failler, tutuklandıktan 6 ay sonra “delil yetersizliği” iddiasıyla tahliye edildi. 

İntihara sürüklendi 

Faillerin tahliye edilmesinden 3 ay sonra E.Y., intihara sürüklendi. Çocuğun tecavüz davasının 9’uncu duruşması 17 Temmuz’da Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Görülen duruşmada mahkeme heyeti, faillerin duruşmalara katılmalarını göz önünde bulundurarak, tutuklama taleplerini reddetti.

Günlüğüne ulaşıldı

Tecavüz faillerinin serbest bırakılmasının ardından intihara sürüklenen E.Y.’nin günlüğüne ulaşıldı. Günlükte E.Y.’nin intihara sürüklenmeden önce son sözleri de yer alıyor. 

Başından geçenleri not ettiği günlüğünde güveninin suistimal edildiğini yazan E.Y. şu ifadelerde bulunuyor: “Allahım nasıl başlayacağım bilmiyorum bir yerden başlamam gerekiyorsa, ihanetten başlamam gerekiyor. çünkü en büyük ihanette uğradım hataya en çok güvendiğim kişi sırtımdan vurdu hem de öyle vurdu ki kelimeler anlatamam gerçi anlatmak istesemde anlatamam içimdekileri ne kalemle ne dilimle anlatabilirim. tek anlatabileceğim şey çok canım yanıyor.

Allahım bumu benim sonum ya niye ben niye anlamıyorum. bir yandan onun yaptıklarını düşünüyorum ki anlam veremiyorum. o kadar kötü biri değildi ki bunlar yaşattılar. neden neden ben niye ben size ne yaptım siz bunları bana yaşattınız neden ben neden. Yarabbim yardım et bana ne yapayım ne yaparsam olmuyor. ölsem olmuyor gitsem olmuyor ne yapacağımı bilmiyorum. Öldürsem kendimi bu sefer ailem yanar yaşasam çok zor geliyor. Nasıl kaldırırım ben bu yükü. Allahım bu canımı da al kurtulayım ne olur dayanamıyorum ya dayanamıyorum.

Allahım bitsin artık ne olur dayanamıyorum artık her gece ağlamaktan bıktım gerçekten bıktım. Allahım aklıma her geldiğinde niye o gece ölmedim niye almadın benim bu canımı niye keşke ölseydim. Ne yapacağımı bilmiyorum ailem abim baskı yapıyor anlatmam için. ama nasıl anlatayım ki anlatamam ki. yapamam. anlatsam abim zarar görür biliyorum. onun için kafam karma karışık onların yaptıkları gözümün önünden gitmiyor.”

NOT: Günlük olduğu gibi yazılmış, yazım hataları düzeltilmemiştir. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstismar ardından intihara sürüklenen çocuğun günlüğüne ulaşıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    27 Eylül 2023, 13:00

    […] 10 yaşındaki S.S.’ye “sistematik cinsel tacizde” bulunan M.S. hakkında açılan davada mütalaa sunan savcı, M.S.’nin tutuklanmasını […]

    Cevapla