İtalya eski başbakanı yaşamını yitirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İtalya basını, eski başbakan ve Forza Italia (FI) partisi lideri Silvio Berlusconi’nin hayatını kaybettiğini duyurdu. Berlusconi, 9 Haziran’da hastaneye yatırılmıştı.

İtalya basını, eski başbakan ve sağ koalisyon iktidarının ortaklarından Forza Italia (FI) partisinin lideri Silvio Berlusconi’nin hayatını kaybettiğini duyurdu. İtalyan ANSA ajansının haberinde, 9 Haziran’dan bu yana Milano’daki San Raffaele Hastanesinde tedavi gören liderin durumunun bu sabah ağırlaştığı ve yaşamını yitirdiği belirtildi. Haberin ardından çocuklarının ve aile üyelerinin hastaneye gittiği ifade edildi.

San Raffaele Hastanesi’nde 5 Nisan ile 19 Mayıs arasında 45 gün boyunca akciğer enfeksiyonu tedavisi gören ve kronik lösemi teşhisi bulunan 86 yaşındaki lider, 9 Haziran’da yeniden aynı hastaneye yatırılmıştı. Berlusconi’nin doktorları Alberto Zangrillo ve Fabio Ciceri, yaptıkları açıklamada, “Başkan Berlusconi, hematolojik hastalığıyla alakalı önceden planlanmış bazı tetkiklerden geçmek üzere hastaneye kaldırılmıştır” demişti.

İtalya’nın toplamda en uzun süre başbakanlık yapan ismiydi

Berlusconi’nin 9 Haziran’da hastaneye yatırılmasının ardından basında çıkan haberlerde de Berlusconi’nin yoğun bakımda olmadığı ancak bu geceyi hastanede geçireceği ifade edilmişti. Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, liderin hastaneye yatmasının öngörülen bir kontrol süreci çerçevesinde olduğunu kaydetmişti.

Silvio Berlusconi, bu yıl ilk kez 28-30 Mart’ta Milano’daki San Raffaele Hastanesi’ne kontrol amaçlı yatmıştı. Berlusconi’nin ikinci kez hastaneye yatışı ise çok daha uzun sürmüştü. 5 Nisan’da kardiyovasküler sorunlar sebebiyle hastaneye kaldırılan ve burada aynı zamanda kronik lösemi teşhisi konulan Berlusconi, 16 Nisan’a kadar yoğun bakımda olmak üzere 45 gün boyunca tedavi görmüş, 19 Mayıs’ta taburcu edilebilmişti.

İtalya’da ‘1994-2011 döneminde toplamda en uzun süre başbakanlık yapan isim’ olan Berlusconi, Eylül 2020’de Covid-19’a yakalanmış, iki haftalık sıkıntılı tedavi sürecinin ardından iyileşebilmişti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İtalya eski başbakanı yaşamını yitirdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir