Jîna’nın katledilmesini duyuran gazetecilere hapis cezası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jîna Emînî‘in katledilmesine ilişkin ilk haberi yapan gazeteciler Elahe Mohammadi ve Nilufar Hamedi hakkında toplam 25 yıl hapis cezası verildi. 

İran Yargıtayı, Jîna Emînî’nin 16 Eylül 2022 tarihinde katledilmesini kamuoyuna duyuran gazeteciler Elahe Mohammadi ve Nilufar Hamedi hakkındaki hükmü açıkladı. İslam Devrim Mahkemesi 15’inci Şube, iki gazetecinin 3 suçlamadan suçlu bulduğunu duyurdu. Karara göre, Mohammadi “Düşman devlet olarak tanımlanan Amerika ile işbirliği yapmaktan” 6 yıl, “Ülke güvenliğine karşı suç işlemeye yönelik komplo kurmaktan” 5 yıl, “İslam Cumhuriyeti devletine karşı propaganda faaliyeti yapmaktan” ise 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Hamedi ise, “Düşman devlet olarak tanımlayan ABD ile işbirliği yapmaktan” 7 yıl, “Ülke güvenliğine karşı suç işlemek amacıyla gizli anlaşma yapmaktan” 5 yıl, “İslam Cumhuriyeti devletine karşı propaganda faaliyeti yapmaktan” ise 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca, gazeteciler 2013 yılında onaylanan İslam Ceza Kanunu’nun 23. maddesinin p, h ve z bentlerine dayanan “anti-güvenlik” tedbirleri nedeniyle ek ceza olarak siyasi parti, grup, örgüt ve derneklerde 2 yıla kadar üye olmaktan men edildi.

Temyiz yolu açık

Her iki gazetecinin de 20 gün içinde verilen kararlara itiraz yollarının açık olduğu bildirildi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Jîna’nın katledilmesini duyuran gazetecilere hapis cezası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir