Kadir Şeker yeni çıkan kanun kapsamında cezaevine girmeyecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Darp edilen kadını korumaya çalışırken söz konusu kişiyi (Özgür Duran) öldürdüğü gerekçesiyle hapis cezası alan ve Covid-19 kapsamında açık cezaevinden izinli çıkan Kadir Şeker, 15 Temmuz’da çıkan kanun kapsamında yeniden cezaevine dönmeyecek.

Konya’da, erkek arkadaşı tarafından darp edilen kadını korumaya çalışırken söz konusu kişiyi (Özgür Duran) öldürdüğü gerekçesiyle 10 yıl 10 ay hapis cezası alan ve Covid-19 kapsamında açık cezaevinden izinli çıkan Kadir Şeker, 15 Temmuz’da çıkan kanun kapsamında yeniden cezaevine dönmeyecek. Şeker’in avukatı Mustafa Aladağ, “Çıkan kanun kapsamında açık cezaevinde kalan ve süreleri 5 yıl ve aşağısı olanlar, artık yine açık cezaevine dönmeyecekler. Kadir Şeker de bu kanun kapsamında yeniden cezaevine dönmeyecek” dedi.

Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, 18 Mayıs 2023’te, Kadir Şeker hakkında verilen 10 yıl 10 ay hapis cezasını onamıştı. Bunun üzerine tutuklanan Kadir Şeker, 8 Haziran günü açık cezaevine alındığı için koronavirüs nedeniyle 31 Temmuz’a kadar izinli olarak tahliye edilmişti.

DHA’ya konuşan Kadir Şeker’in Avukatı Mustafa Aladağ, müvekkilinin de diğer hükümlüler gibi çıkartılan yasadan faydalanacağını belirtti. Aladağ, şunları söyledi:

”Malumunuz 15 Temmuz 2023 tarihinde 7456 sayılı “torba yasa” diye adlandırdığımız kanunumuz Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu bir nevi infaz affı. Bu kanunumuzun 15’inci maddesi Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı hakkındaki kanuna geçici madde eklendi. Bu kanunda da Covid-19 izni nedeniyle açık cezaevinde kalan hükümlülerimiz izinli. 31 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla hükümlü olanlardan, açık cezaevinde kalan süreleri 5 yıl ve aşağısı olanlar artık açık cezaevine dönmeyecekler. Bunların tamamı denetimli serbestlikle ayrılacak. Kadir Şeker de malumunuz cezası kesinleşti, açık cezaevinde infazına başlandı. İzin nedeniyle ayrıldı. Bildiğiniz üzere 46 aylık cezasını açık cezaevinde geçirmesi gereken süre var iken, 31 Temmuz’a kadar izinliydi. Tamamen madde kapsamına uyuyor. Kadir Şeker de 31 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla ilgili açık cezai müdürlüğüne müracaat edecek. O da denetimli serbestlikle ayrılacak. Dolayısıyla Kadir’in de açık cezaevinde kalmayacağını ifade edebilirim.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kadir Şeker yeni çıkan kanun kapsamında cezaevine girmeyecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir