Kars Cumhuriyet Savcılığı ‘kitap tanıtımını’ suç saydı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kars Cumhuriyet Savcılığı, sanal medya paylaşımları nedeniyle Kürt siyasetçi Mahmut Alınak hakkında soruşturma başlattı. 

Kars Cumhuriyet Savcılığı, Kürt siyasetçi Mahmut Alınak hakkında sanal medya hesaplarındaki paylaşımları nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla soruşturma başlattı. Yöneltilen suçlamaların delilleri arasında Alınak’ın kaleme aldığı “Kürdistan’da Ölümsüz Aşk” isimli yeni romanına dair yaptığı paylaşım da var. Alınak’ın okurlarla bugün buluşan kitabına dair yaptığı “Böyle bir aşk bugüne kadar ne görüldü ne de işitildi” şeklindeki paylaşımı suç delili sayıldı. 

Alınak’ın “AKP Digor halkını lağımlı dere suyu ile cezalandırıyor”, “Mesele Kürt sorunu değil, Kürdistan sorunudur”, “Türkiye’nin esaret zinciri Kürdistan’da kırılacaktır” ve “Bugün için Türkiye’nin özgürleşmesi Kürdistan’ın özgürleşmesine bağlıdır” şeklindeki paylaşımları da yine suç olarak değerlendirildi.

‘Devlet zor kullanarak bu rejimi koruyor’

Hakkında açılan soruşturmaya ilişkin MA’ya konuşan Mahmut Alınak, “TEM polisleri dün bir defa daha Kars’taki evimizin kapısındaydılar. Ama bu defa ‘arama’ diye evin altını üstüne getirmediler. Kars savcılığı 2022’de attığım 10 tweet hakkında zincirleme soruşturma açmış. Bir de 2023’deki tweetlerim var. Yani daha arkası gelecek. Yakınmıyorum çünkü devlet kendisine düşeni yapıyor. Bana da düşen bir görev var;  yargıya bugüne kadar şahit olmadığı bir sürprizim olacak. Dediğim gibi herkes görevini yapıyor. Devlet, zor kullanarak bu rejimi korumaya çalışıyor. Ben de bu zorba düzenin nasıl yıkılacağını anlatmaya çalışıyorum. İtiraf etmeliyim ki, benim düşüncelerim rejim için tehlikeli ve zararlıdır. Tarih kimin haklı olduğunu yazacak. Kimi tarihin çöplüğünde yerini alacak, kimi de şeref defterinde” dedi. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kars Cumhuriyet Savcılığı ‘kitap tanıtımını’ suç saydı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir