Kars vekili Koçyiğit: Kürt düşmanı bir iktidarsınız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP’nin yeni bir kültür hegemonyası yaratmaya çalıştığını belirten DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit, kültüre dair mekanlara yönelik saldırılara işaret ederek, “Kürt düşmanı bir iktidarsınız” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Meclis Başkanlığı’na sunulan, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçtikten sonra da Genel Kurul’da görüşülmeye başlayan “2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi” görüşmeleri üçüncü gününde devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçelerinin görüşüldüğü oturumda ilk olarak Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekilleri söz aldı.

Kurulu Kürtçe selamladı 

DEM Parti Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Meclis Genel Kurulu’nu Kürtçe selamlayarak konuşmasına başladı. Mezopotamya’nın kadim kültürlerinin yok sayıldığını belirten Koçyiğit, “Televizyon dizilerinde ve filmlerde genellikle Kürtleri töre cinayetleri işleyen, kriminal kişilikleri olan, Türkçe bozuk aksanıyla konuşan ve çoğu zaman aslında büyük sermaye sahiplerine kapıcı olabilen ya da kâhya olabilen bir Kürt karakter topluma anlatılıyor” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kars vekili Koçyiğit: Kürt düşmanı bir iktidarsınız

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir