Kaymakamın sosyal medya paylaşımı yargıya taşındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Seydişehir İlçe Başkanlığı, Seydişehir İlçe Kaymakamlığı görevinden Yalova Vali Yardımcılığı’na atanan Deniz Pişkin’in sosyal medya paylaşımını yargıya taşıdı.

24 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan 2023 Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi’yle görev yeri değiştirilen Konya’nın Seydişehir İlçe Kaymakamı Deniz Pişkin’in 29 Ağustos’ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

‘Anlatımlar suç olgusunun göstergesidir’

CHP Seydişehir İlçe Bakanı Orhan Özel ve bir grup partili dün adliyeye giderek, Deniz Pişkin’in paylaşımının araştırılması için suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde açıklama yapan CHP Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel, “İlçemiz Kaymakamı Deniz Pişkin’in sosyal medya hesapları aracılığı ile 29.08.2023 tarihinde yaptığı açıklamada, ‘Seydişehir’deki hırsız takımına’ diye hitap ederek ‘çaldıklarınız burnunuzdan gelsin, kefen paranız olsun inşallah’ şeklindeki anlatımları, haberdar olunan suç olgusunun göstergesidir. İlçe kamuoyunda, yerel ve ulusal basında büyük yankı uyandıran bu açıklamanın sebebi, kimlerin, hangi sebeplerle kast edildiğinin öğrenilerek soruşturulması Cumhuriyet Savcılığı’nın görevi olduğundan tüm Seydişehir kamusunu ilgilendiren bu hususun Kaymakam Bey’in ifadesine başvurularak aydınlatılması ve tespit edilecek şahısların cezalandırılmaları amacıyla ana muhalefet partisi ilçe başkanlığı olarak bu ihbarda bulunmaktayız. Kamu menfaatini ilgilendiren bu durumu varsa kamu zararının önüne geçmek veya gidermek amacıyla bir siyasi parti olarak suç duyurusunda bulunuyoruz. Yapılacak soruşturmayla İlçemiz Mülki Amiri açıklamasında bahsedilen hususların araştırılıp tespit edilmesi, var ise sorumluların işlemiş oldukları suçlarla ilgili cezalandırılmaları için gereğini saygıyla dileriz” dedi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Deniz Pişkin, şu ifadelere yer vermişti: “Bazı insanlar hırsızdır ama arsız değildir; çalarken yakalandıklarında genelde utanma ve mahcubiyet duyarlar. Yüzleri kızarır, başları öne düşer, sesleri çıkmaz. Bazıları ise hem hırsız hem arsızdır. Adamı çalarken yakalasan bile suçlu sen olursun, ‘Ağız tadıyla bir hırsızlık yaptırmıyor bu adam bize’ diyerek suçlu seni ilan ederler. Onlarda ne arlanma vardır ne utanma… ‘Haya’ veya ‘ar’ duyguları tamamen sıfırlanmıştır. Beslemeleriyle birlikte malı götürür, bir yandan da sakallarını sıvazlayarak ‘Elhamdülillah, Yarabbi şükür’ çekerler. Şöyle dışardan baksan hepsini adam sanırsın. Ama onlar dünya malına tamah etmiş, bir türlü nefisleri doymayan kifayetsiz muhterislerdir. Hele bunların içinde bir de dini bütün görünüp, kutsal dini değerlerimizin ardına saklanarak hırsızlık yapanlar vardır ki onlar benim gözümde münafıktır, münafıktan da aşağıdadır. Onlara (Seydişehir’deki hırsız takımına) diyorum ki Ruhsati’nin bu dizellerini sizin için paylaşıyorum. Sizin bu meşine dönmüş suratlarınız varken sanmıyorum ama belki biraz üstünüze alınır, belki biraz utanır da insan olduğunuzu hatırlarsınız. Çaldıklarınız burnunuzdan gelsin, kefen paranız olsun inşallah.”

Tepkiler üzerine Pişkin, sosyal medya paylaşımını silmişti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kaymakamın sosyal medya paylaşımı yargıya taşındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir