Kayyım, 306 işçiyi mağdur etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayyım yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi, mahkeme kararına rağmen 306 işçiyi mağdur etti.

Kayyım yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarıldıktan sonra mahkeme kararıyla işe iade davalarını kazanan 306 işçi, 4’üncü kez yapılan sözlü mülakattan elendi. İşçiler yaşadıkları mağduriyeti, Van Barosu Tahir Elçi Konferans Salonu’nda yaptığı açıklamayla dile getirdi. Avukatlar ve kentteki sivil toplum örgütü temsilcileri de işçilere destek amacıyla katılım sağladı.

‘Kadroya geçiş hakkı kazandık’

İşçiler adına konuşan Zafer Uyar, “2018 yılında 696 nolu KHK ile kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya geçişini sağlayan yasa ile biz belediye bünyesinde çalışan işçiler de kadroya geçiş hakkı kazandık. Gerekli başvurular tümüyle yapıldıktan sonra mülakatlara girme hakkı aldık. O dönemin bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun yaptığı ‘mülakatlar formalite olacak’ söylemi, bizlerin de herkes gibi kadroya geçeceğini gösteriyordu. Kaldı ki mülakatlara giren işçiler yapılan tüm ön inceleme ve soruşturmaları tamamlanan kişilerdi. Yapılan ilk mülakat sonrası 306 işçi başarısız gösterilerek elendi. Yapılan itirazlar sonucu mahkeme de biz işçileri haklı bularak, 4 kez de yürütme durdurma kararı verdi. Ancak 4 kez mülakata girmemize rağmen her seferinde başarısız sayılarak işe alınmadık,” sözleriyle yaşanan süreci özetledi.

‘Mağduriyetimiz giderilsin’

Hiçbir ilde böylesi bir uygulamanın olmadığını belirten Uyar, “Dört yıllık süre içinde işine dönemeden hayatlarını kaybeden arkadaşlarımız da oldu. Yıllardır yaşanan mağduriyet nedeniyle intihar eden arkadaşlarımız oldu. Uzun süredir haksız yere mağdur olduğumuzu, birçok kişi ve kurum ile yapılan görüşmelerde dile getirmiş olmamıza rağmen bir sonuç elde edemedik. Kısa bir süre önce girmiş olduğumuz dördüncü mülakatta da başarısız sayıldık. İşçiler olarak çağrı yapıyor ve başarısız sayıldığımız mülakat tutanaklarının kamuoyuyla paylaşılmasını istiyoruz. Bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyoruz,” çağrısı yaptı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kayyım, 306 işçiyi mağdur etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir