Kayyım gider ayak Van’ı satılığa çıkardı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi kayyımı, yerel seçimler öncesi belediyeye ait taşınmazları satılığa çıkardı. Kayyımın bu ay içinde satılığa çıkardığı binlerce dönüm arsada park, otobüs terminali, düğün salonu gibi taşınmazlar bulunuyor.

Kayyım yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi, yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte belediyeye ait taşınmazları tek tek satılığa çıkarmaya devam ediyor. Her ay taşınmazları satan kayyım, satamadığı taşınmazları ise başka kurumlara devrediyor.

Geçen yıldan bugüne sürekli belediyelerin banka hesaplarına haciz konulmaması için ‘Kamu yararı’ kararı alan kayyımın ne kadar borçlandığı da öğrenilemedi. Kayyım, son olarak Ehmedê Xanî Parkı’nın da bir bölümünü satış listesine koydu.

Van’da 2011 yılında yaşanan depremde ağır hasar gören, kentin tam merkezinde bulunan ve uzun bir dönem Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) binası olarak kullanılan bina, kısa bir süre önce yıktırıldı. Yıktırılan binanın arsası ise hemen ardından satılığa çıkarıldı. 3 bin 500 metrekarelik alan için ilana çıkan belediye, Ehmedê Xanî Parkı’nın bin 300 metrekarelik alanı da satış ilanına dahil edildi. Kayyım, İpekyolu ilçesinde bulunan eski belediye ek binasını da geçen ay yıktırdı. Yıktırılan belediyenin 820 metrekarelik alanı da satılığa çıkarıldı.

En büyük taşınmazın satış ilanı verildi

Kayyım, tüm zamanların en büyük taşınmaz satışının ilanını ise bu ay verdi. Kentin en önemli turizm alanlarından biri olan Edremit ilçesindeki binlerce dönüm arazi satışa çıkarıldı. İlçenin Eskicami ve Yenicami mahallelerinde bulunan 13 arsa ve içerisindeki yapıları da satılığa çıkaran kayyım, tek kararla ilçede toplam 213 bin 457 metrekare alanı satışa çıkardı. Bu arsaların satılmasıyla birlikte ilçede belediyeye ait alan kalmıyor.

Kayyım yönetimi, geçen ay İpekyolu ilçesindeki Kevenli ve Selimbey; Edremit ilçesindeki Süphan ile Tuşba ilçesi Beyüzümü mahallelerindeki Gençlik Merkezi binaları ve arsalarının bulunduğu 21 bin 449 metrekarelik alanı, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne devretmişti. Kayyım, geçen ay Belediye Meclis kararıyla Van Park AVM içerisinde bulunan 75 işyeri ve bir adet ticari otoparkın satışına da onay vermişti.

Bununla yetinmeyen kayyım, Tuşba ilçesinde bulunan belediyeye ait düğün salonu ve Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin üzerine kurulduğu yaklaşık 20 bin metrekarelik bölgenin ifraz çalışmalarının yapılarak, oluşacak yeni parsellerin satışının yapılması için Belediye Meclisi’ne yetki vermişti.

(MA)

Tepki Ver | sinirli46
10
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
46
sinirli
Sinirli
7
_a_rm_
Şaşırmış
Kayyım gider ayak Van’ı satılığa çıkardı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    4 Eylül 2023, 10:37

    […] ilk kez kadınlara yönelik kamp düzenlediklerini ifade eden Ercan, “Van Gölü‘nü korumak, çevre temizliği ve doğanın önemine dikkat çekmek amacıyla bu […]

    Cevapla