Kleopatra’nın kayıp mezarına giden tünel bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mısır’ın İskenderiye şehrinde yer alan Taposiris Magna Tapınağı’nda yürütülen kazılarda, Antik Mısır’ın efsanevi kraliçesi Kleopatra’nın kayıp mezarına giden yer altı tüneli bulundu.

Kleopatra'nın kayıp mezarına giden tünel bulundu - misir arkeoloji2

Mısır’ın İskenderiye şehrindeki Taposiris Magna Tapınağı’nda yapılan arkeolojik kazılarda büyük bir keşfe imza atıldı. Arkeologlar, Antik Mısır’ın efsanevi kraliçesi Kleopatra’nın kayıp mezarına ulaştığı tahmin edilen bir yer altı tüneli keşfetti. 2 bin yıldan daha eski olan bin 300 metre uzunluğundaki tünelin, yerin 13 metre altında bulunduğu belirtildi.

Kleopatra'nın kayıp mezarına giden tünel bulundu - misir arkeoloji3

2 bin yıldan daha eski

Tünelin yaklaşık bin 300 metre uzunluğunda ve yerin 13 metre altında bulunduğu aktarılırken 2 bin yıldan daha eski olduğu tespit edildi. Keşif sayesinde Kleopatra’ya ait mezarın ortaya çıkarılmasına ilişkin açıklama yapan kazı çalışmalarının başındaki isim olan Arkeolog Kathleen Martinez, “Mezarı ortaya çıkarırsak 21. yüzyılın en önemli keşfi olacak” dedi.

Kleopatra'nın kayıp mezarına giden tünel bulundu - misir arkeoloji4

Heykeller de bulundu

Öte yandan, yürütülen arkeolojik kazılarda seramik kaplara, kaymaktaşından yapılma Helenistik döneme ait iki kafa heykeline ulaşıldığı aktarıldı. Tünelin bir kısmının sular altında olduğunu tespit eden arkeolog ekibi, Taposiris Magna Tapınağı’nın temellerinin de su altında olduğuna inandıklarını belirtti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kleopatra’nın kayıp mezarına giden tünel bulundu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir