Kürt Dengbêj Mihemedê Nenyasi 8 gündür enkaz altında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’ın tanınmış dengbêji Mihemedê Nenyasi (Mehmet Tanrıverdi), eşi ve üç çocuğu enkaz altında kurtarılmayı bekliyor. Ailesi enkazın bulunduğu bölgede bekleyişini sürdürüyor.

https://fb.watch/iG7byn3VPx/

Maraş’ta 6 Şubat günü medyana gelen 7.7 ile 7.6’lık depremlerden etkilenen Diyarbakır’da enkaz altında kalanların çıkarılması için çalışmalar devam ediyor.

Merkez Yenişehir ilçesi Galerya İşhanı enkazında kalanlar arasında Diyarbakır’ın tanınmış dengbêji Mihemedê Nenyasi (75), eşi Servet, kızları Nermin ve Ayfer ile oğlu Yunus da var.

Rûdaw muhabiri Abdulselam Akıncı, 8 gündür enkaz bölgesinde bekleyen Dengbej Mehmet Tanrıverdi’nin ailesi ile görüştü.

Rûdaw’a konuşan Dengbêj Mehemedê Nenyasi’nin kardeşi Dengbêj Cemal Tanrıverdi, kiracı olan ağabeyinin ev 4 ay önce bu binaya taşındığını söyledi.

Dengbêj Cemal, “Depremin olduğu gün kendisine, oğluna telefon ettim, ulaşamayınca damadını, tanıdıkları aradım. Yarım saat sonra evlerinin depremde çöktüğünü öğrendim” dedi.

“Umudumuzu kesmedik, İnşallah sağ kurtarılacaklar. Allah’tan umut kesilmez” diyen Dengbêj Cemal, “8 gündür burada bekliyorum. Canlı çıkmazsa dahi canezesini bize versinler. Başka da bir şey istemiyoruz” diye konuştu. (Rudaw)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kürt Dengbêj Mihemedê Nenyasi 8 gündür enkaz altında

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir