Kürt Sanatçı İvan Aslan Van’da hayranlarıyla buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkçe ve Kürtçe şarkıları harmanlayarak yayınladığı afrotrap müziklerle dinleyicinin beğenisini kazanan İvan Aslan Van’da sevenleriyle buluştu: “Sanki kendi memleketimdeymişim gibi, insanları o kadar sıcak geliyor. Özellikle Van Gölü insana büyük mutluluk veriyor. Güzel bir memlekete, güzel duygularla geliyorum.”

https://www.youtube.com/watch?v=lMMX-6UShBo

Yeni sesler ve soluklar Kürt müziği çalışmalarıyla adından söz ettiriyor. Her kesimden dinleyici kitlesine ulaşan genç sanatçılardan İvan Aslan da onlardan biri. Youtube’da milyonların beğenisini kazanan sanatçı Türkçe ve Kürtçe şarkıları harmanlayarak yayınladığı afrotrap müziklerle gündemden düşmüyor. Özellikle Gımme Gımme şarkısıyla adını duyuran sanatçı İvan Aslan Van’da sevenleriyle buluştu.

Van’da konserine yüzlerce dinleyicisi geldi. Konser sonrası Serhat News’in sorularını yanıtlayan sanatçı, müzikle tanışmasını, tarzını anlattı: “Babam biz çocukken bağlama çalardı ve ilk müzikle tanışmam 10lu yaşlarımdaydı. Tarzımı da herkes sevdi. Özellikle bir kitlem yok, her ülkeden her kesimden insan beni dinliyor ve bu büyük bir başarı benim için.”

Kürt Sanatçı İvan Aslan Van’da hayranlarıyla buluştu - ivan Aslan
İvan Aslan

Dünyanın her yerinde hayran kitlesi olan Kürt Sanatçı: İvan Aslan

Aslan, çocuk yaşlarında gitar çalmaya başlamış. Zamanla kendisini bu alanda da geliştirmiş. Sosyal medyada çektiği videolarla bir anda binlerin beğenisi toplayarak hem ticari kazancını hem de sanatını geliştirme fırsatını yakalamış. Zana Production şirketiyle çalışmalar yapan İvan Aslan’ın Hat Kerwanê Helebê, Were Yarê şarkıları en çok izlenen şarkılardan bazıları. Aslan’ı sadece Türkiye’den değil dünyanın birçok ülkesinden kişi dinliyor, takip ediyor.

“İnsanlar yaptığım müziği sevdi”

Yaptığı müziğin kısa sürede insanlar tarafından sevildiğini aktaran Aslan, çektiği videolar ve sosyal medya hesaplarından yaptığı canlı yayınlarla samimi karşılandığını söylüyor: “Günden güne bizi daha çok tanımaya başlıyorlar. Yeni klipler çekiyoruz.  Zaten Ramazan’dan sonra güzel bir klip paylaşmayı düşünüyoruz.  Şarkının ismi ‘Nebû na te çi zore’ heyecanla biz de bekliyoruz. Belirli bir dinleyici kitlemiz yok. Her ülkeden, her şehirden bizi dinleyen var. Yeri geliyor Fransa, yeri geliyor Almanya. Ben bu işe ilk başladığımda canlı yayınlarda yaptığım samimi davranışlarla beni böyle sevmeye başladılar.”

‘Van’da kendimi rahat hissediyorum’

Serhat Bölgesi’nde daha önce 15’e yakın sahne aldığını aktarıyor Aslan ve Van’da da ikinci kez sahne aldığını kaydediyor. Kendisini de Van’da özellikle rahat hissettiğinin altını çiziyor: “Sanki kendi memleketimdeymişim gibi, insanları o kadar sıcak geliyor. Özellikle Van Gölü insana büyük mutluluk veriyor. Güzel bir memlekete, güzel duygularla geliyorum. Serhat News’e çok teşekkür ediyorum.  Bizle röportaj yaptıkları için ve onları izleyen onları dinleyen ve takip eden herkese çok teşekkür ediyorum.”

‘Şehrimizin sosyal, kültürel etkinliklerde daha iyi olmasını sağlıyoruz’

İvan Aslan’ın konserini düzenleyen organizatör Ercan Kaya da hem Aslan’ın sahne almasını hem de Van’daki organizasyonları hakkında şunları söylüyor: “Yaklaşık 10 yıldır bu işi yapıyorum öncellikle Antalya’da başladık. Son 5 yıldır Van ilinde konser yapmaya devam ediyoruz.  Artık ilimize yavaş yavaş Kürt sanatçıları, yöremize ait olan sanatçıları getiriyoruz. Kürt sanatçımız olan İvan Aslan şu anda yükselişte olan, gerçekten mükemmel sesi olan bir sanatçımız.  İlimize bundan sonra daha büyük sanatçılar getireceğiz kimsenin kuşkusu olmasın. Elimizden geldikçe şehrimizin sosyal, kültürel etkinliklerde daha iyi olmasını sağlıyoruz. Bu işe üniversite zamanında başladım. İlimize geldikten sonra bir konser açığının olduğunu gördük. Zaten şehrimize konser kültürünü biz Kaya Organizasyon olarak oturttuk. Yani biz buraya konser yaptıktan sonra insanlar yavaş yavaş konser yapmaya başladı.”

Kürt Sanatçı İvan Aslan Van’da hayranlarıyla buluştu - Ercan Kaya
Ercan Kaya

(ro)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kürt Sanatçı İvan Aslan Van’da hayranlarıyla buluştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir