Şeker karaborsaya düştü: Van esnafına ucuz şeker dağıtımı yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da şeker fiyatların hızla artmasından sonra karaborsaya düşen şekeri esnaf dahi almaktan zorlanırken, esnaf odasının girişimiyle bayram öncesi Van esnafına ucuz şeker dağıtımı yapıldı.

Van lokantacılar Fırıncılar, Tatlıcılar, Pastacılar ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Sabri Işık, orta ölçekli imalatçıları koruma planı kapsamında, Van’ın Edremit ilçesine bağlı Sebze Halı yolu üzerinde, bayram öncesi esnaflara destek amaçlı şeker dağıtımı yapıldı. İki tır ile gelen şekerin dağıtımı öncesi açıklama yapan Oda başkanı Işık, yapılan çalışmaları kapsamında pasta ve tatlı imalatında yer alan esnaflar  için şeker tedarikinin yapıldığını söyledi. Işık “Şeker tedariği için Erciş küp şeker fabrikasıyla iletişime geçtik. İletişim sonucu yaklaşık 43 esnafa kişi başı 1 ila 3 tona kadar şeker talebinde bulunduk. Onlarda talebimizi geri çevirmediler. 50 tona yakın şeker esnafa dağıtmak için aldık.” dedi.

Kısmen de olsa sıkıntıları gidermeye çalıştık

 Esnafın yaşadığı sıkıntılara da dikkat çeken Işık, şunları dile getirdi: “Bir nebzede olsa esnafın sıkıntılarını gidermeye çalıştık. Bu çalışmalar devam edecektir. Esnafı düşündüğümüz kadar vatandaşı da düşünüyoruz. Şu anda 850 TL bandında olan 50 kiloluk toz şekeri 550 TL olarak esnafımıza ulaştırdık. Şekerin dağıtımını kendi bünyemizde tuttuk.”

Işık’ın konuşmasından sonra şeker dağıtımı gerçekleşti.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şeker karaborsaya düştü: Van esnafına ucuz şeker dağıtımı yapıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir