Maden ocağında yaşamını yitirenlerin sayısı 14’e yükseldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bartın Amasra’da Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait maden ocağında patlama meydana geldi. Bakan Soylu, 14 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu, madende kalan onlarca işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

Bartın’ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde, yeraltında patlama meydana geldi.
Bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, faciada hayatını kaybedenlerin sayısının 14’e yükseldiğini açıkladı. Soylu, “Şu ana kadar hastaneye 21 kardeşimiz intikal etti. Maalesef 14 kardeşimiz hayatını kaybetti” dedi. Süleyman Soylu madende toplam 110 kişinin bulunduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın patlama ile ilgili süreci ve çalışmaların koordinasyonunu yakından takip ettiği kaydedilirken bakanlar Vedat Bilgin, Fatih Dönmez ile Süleyman Soylu’nun yanı sıra bir CHP heyeti de bölgeye gitti.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde saat 18.45 sıralarında yeraltında patlama meydana geldi. Olay yerine AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.


Üç bakan bölgede

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun patlamanın medyana geldiği işletmeye gitti.

Bartın Valisi Nurtaç Arslan bir patlama olduğunu, patlamanın neden kaynaklı olduğunun henüz net olmadığını söyledi.

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ise “Grizu patlaması şüphesi var. İçeride 87 arkadaşımız vardı. 6 tanesi hareketsiz görünüyor. Tahliye ekiplerinin olaya müdahalesi sürüyor” dedi.

Vali Arslan, ocaktan çıkan işçiyle görüştü

B

u arada Bartın Valisi Arslan, patlamanın meydana geldiği TTK Amasra Müessese Müdürlüğü’ne geldi. Vali Arslan, maden ocağından çıkan bir işçi ile konuştu. Maden ocağından çıkan işçi, “Hiçbir şey bilmiyoruz. Toz duman oldu, ne olduğunu bilmiyoruz, gözükmedi. Kendi imkanlarımla çıktım. Patlama büyük ihtimalle de tam olarak, yani biz biraz geride olduğumuzdan dolayı sadece basınç oldu. Basınçtan dolayı toz kütlesi oldu, göz gözü görmedi” dedi.

Patlamayı haber alan çalışanların yakınları ise maden ocağına geldi. Çalışmalar sırasında bazı işçiler ocaktan çıkarıldı. Bir işçi arkadaşlarından destek alarak yürürken, durumunun iyi olduğunu söyledi. Mahsur kalan işçilerin kurtarılması için çalışmalar sürdürülüyor.

Vali Arslan: eksi 300 kotta 44, eksi 350 kotta 5 kişi var

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, patlamayla ilgili “İşletmemizde bir patlama meydana geldi. Henüz patlamamın nedeniyle ilgili net bir bilgi yok. Araştırmalarımız devam ediyor. Patlama eksi 300 kotta gerçekleşti. Eksi 300 kotta 44, eksi 350 kotta 5 kişi vardı, bunlardan 12’si yaralı olarak kurtarıldı ve hastanelerimize sevk edildi. Biz TTK işletmesinin arama- kurtarma ekipleri ve bütün ambulanslarımızla, AFAD ekiplerimizle tamamen seferber olmuş durumdayız. Kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. 12 yaralımızı kurtardık, çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor. Sayın Enerji Bakanımız, İçişleri Bakanımız ve Çalışma Bakanımız Amasra’ya gelmek üzere yoldalar” dedi.

AFAD: bölgeye arama kurtarma ekipleri yönlendirildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, ”Geçmiş olsun Amasra! Amasra Taşkömürü İşletmesinde henüz belli olmayan bir nedenle patlama meydana gelmiştir. Kütahya, Eskişehir, Zonguldak ve Karabük İl AFAD Müdürleri ile AFAD Sakarya Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü bölgeye yönlendirilmiştir. Kızılay’dan 2 ikram aracı ve 3 personel aracı bölgeye sevk edilmiştir. Sakarya İl AFAD ve Ankara İl AFAD’tan 2 mobil koordinasyon tırı gönderilmiştir. Bölgede herhangi bir iletişim kesintisi olmamakla beraber bölgeye tedbir amacıyla 1 mobil baz istasyonu gönderilmiştir” ifadelerini kullandı.

‘Patlama trafodan kaynaklı’ diyen AFAD Tweeti sildi

Bu arada AFAD sitesinden yapılan açıklamada patlamanın trafodan kaynaklandığı belirtildi. Ancak daha sonra siteden bu bilginin kaldırıldığı görüldü.

Bağımsız maden iş: 90’a yakın işçi olduğu bilgisi var

Bağımsız Maden İş, sosyal medya hesabından patlamaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Bartın’da Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nda 300 metre kotta patlama meydana geldi. Vardiyada 90’a yakın işçinin olduğu bilgisi geldi. Genel merkezimiz olarak yola çıkıp bölgeye gidiyoruz. Her hangi bir can kaybı olmadan atlatılmasını diliyoruz.”

Gazete Duvar

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Maden ocağında yaşamını yitirenlerin sayısı 14’e yükseldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir