Malazgirt’te kopan elektrik teli tehlike saçıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malazgirt’te etkili olan rüzgâr nedeniyle kopan elektrik tellerinden dolayı 2 gündür  enerji sıkıntısı yaşanıyor.

Bazı konutlarda elektriklerin kesildiği mahallede, kopuk ve yerde olan elektrik telleri ise tehlike saçmaya devam ediyor.

Mahallenin bir bölümünün yaklaşık 2 gündür elektriksiz olduğunu belirten Selçuklu Mahallesinde ikamet eden vatandaşlar, yaşanan sorunu 186 ihbar hattına ilettiklerini ve evinin girişinde bulunan elektrik hattı direğinden kopan telin mahalle sakinlerini tedirgin ettiğini söyledi.

“Defalarca aradık”

Evinin hemen girişinde elektrik direğinden kopan elektrik telinin tehlike saçtığını, komşuyla birlikte defalarca 186 elektrik ihbar hattından VEDAŞ’ı arayarak müracaat etmelerine rağmen kimsenin ilgilenmediğini ifade etti.

Vatandaş, “Kopan tel elektrik yüklü, defalarca VEDAŞ’ı aradım. Bana gelip ilgileneceklerini ve arızayı gidereceklerini söylediler. Akşamüstü oldu gelip ilgilenen olmadı. Buradan insanlar küçük çocuklar gelip geçiyor, birine bir şey olsa yetkili kurum sorumluluğu alacak mı?  Üstelik kümes hayvanlarının elektrik akımına kapılarak öldü. Mahallede çocuklar oynuyor, birisi kapılmasın diye dünden beri neredeyse nöbet tutuyorum” seklinde konuştular.

Malazgirt’te kopan elektrik teli tehlike saçıyor - malazgirt te kopan elektrik teli tehlike saciyor kumes hayvanlari akima kapildi 3871 2

“İki gündür teller yerde”

İlçedeki sorumlu şefi bizzat aradığını söyleyen Mahalle muhtarı Feyim Gün ise; çıkan rüzgârdan dolayı elektrik telleri kopup yerlere düşmüş” dedi.

Son zamanlar VEDAŞ ekibinin elektrik sıkıntılarına geç müdahalelerde bulunduğunu ifade eden Gün,  “VEDAŞ’ı arayarak bildirdik. Ne kadar acil olduğundan bahsetmemize rağmen 186 ihbar hattını arayın, arıza bildirimi yapın dediler. Bildirmemize rağmen 2 gündür hala teller yerde. Bazı evlerde ise elektrik kesintisi yaşanıyor. Bir insanımız kopan tellerdeki elektrik akımına kapılırsa sorumlusu kim olacak? Üstelik kümes hayvanları akıma kapılarak öldüğü görülmesine rağmen, bir çocukta olabilirdi. Yetkililerden bir an öce çözüm bekliyoruz” ifadelerini kullandı.(Alparslan Diyarı)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Malazgirt’te kopan elektrik teli tehlike saçıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir