Mazbata alan Abdullah Zeydan: Hizmet için kollarımızı sıvayacağız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da halkın iki gündür sürdürdüğü mücadelenin ardından hakları iade edilen Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’a mazbatası verildi.

Zeydan mazbatasını, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal ile birlikte aldı.

Yüzde 55 oyla Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı seçilen ancak il seçim kurulu tarafından seçilme hakkı iptal edilerek mazbatasının ikinci sıradaki AKP adayına verilmesi kararı ardından Abdullah Zeydan, kararın Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilmesinden sonra bugün mazbatasını aldı.
Mazbatanın alınacağı Van Adliye binasına, DEM Parti Van Milletvekilleri, DEM Parti, HDP ve DBP il ve ilçe yöneticileri, ilçe belediye eşbaşkanları ve Barış Anneleri geldi. Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal mazbatayı birlikte aldı.
‘Demokratik hakkını kullanan tüm kesimlere şükranlarımızı sunarız’

Mazbata alındıktan sonra Van Adliyesi önünde açıklama yapan Abdullah Zeydan, “31 Mart 2024 seçimlerinde hem Van’da hem bütün Türkiye’de demokratik haklarını kullanan bütün yurttaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu seçimlerin toplumsal barışımıza, hukukun üstünlüğüne ve hayırlı hizmetler üretmemize vesile olmasını diledik. Kısa bir süre de olsa hukukun, adaletin askıya alındığı bir süreçten sonra demokrasiden yana hukuktan yana adaletten yana tavır alan başta iradesini sahiplene onurunu sahiplenen Van halkımız olmak üzere, bu süreçte hukuktan, adaletten, eşitlikten yana tavır alan 85 milyon yurttaşlarımıza, bütün siyasi parti liderleri ve temsilcilerine, bütün demokratik kitle örgütleri, meslek örgütleri, basın emekçilerine, duyarlılık gösteren tüm kesimlere şükranlarımızı sunarız,” dedi.

‘Artık toplumsal barışı inşa etme zamanıdır’

Zeydan, “YSK’nin aldığı bu hukuktan ve adaletten yana karar, ülkemizde hukukun üstünlüğü, adaletin tesisi ve toplumsal barışın umutlarını ve birlikte onurlu, özgür yaşam iradesini daha da güçlendirmiştir. Barış Anneleri aramızda. Coğrafyamızın ülkemizin artık çatışmaya, hukuksuzluğa ihtiyacı yok. Hepimizin toplumsal barışa ihtiyacı var. Hepimizin birlikte, onurlu, özgür bir yaşamı tesis etme yönünde sorumlulukları var. Artık toplumsal barışı inşa etme, artık güzel kentimize, halkımıza layık hizmetler üretme zamanıdır” diye konuştu.

‘Kollarımızı sıvayacağız’

Zeydan, çalışmalara hemen başlayacaklarını belirterek, “Bugünden tezi yok sevgili eşbaşkanımız Neslihan Şedal, belediye meclisimiz, kentimizin bütün dinamikleriyle birlikte; demokratik kitle örgütleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte kentimizin birikmiş bütün sorunlarına bir an önce çözüm bulma ve halkımızın hak ettiği hizmetleri halkımıza sunabilmek için kollarımızı sıvayacağız. Bu demokratik sürecin, hukukun üstünlüğü yönünde nihayete ermesi sebebiyle emek veren bütün yurttaşlarımıza tekrar teşekkür ediyorum hayırlı olsun diyorum,” dedi.
‘YSK’nın aldığı karar umudumuzu güçlendirdi’

Halka destekten dolayı teşekkür etti

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal ise konuşmasında şunlara değindi: “2024 seçimlerine hazırlanırken burada ön seçimden bu yana adaylarının etrafında kenetlenen başta genç yoldaşlarımıza, kadınlara, halklara, annelere, sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilere ve kentimizin, toplumumuzun tüm dinamiklerine buradan bir kez daha teşekkür ederiz. Olası bir yönelim karşısında demokratik hakkını ortaya koyarak direnişimizi büyüten, mücadelemizin zaferle sonuçlanmasını sağlayan tüm kesimlere tekrardan buradan teşekkürlerimizi sunarız. Son dönemlerde Van’da gelişen durumlar, toplumda hak arayışının, özgürlük haykırışımızın, adalet, eşitlik mücadelemizin yeniden güçleneceği ve güçlü bir şekilde örgütleneceği, özgür ve yaşanılabilir bir toplumu yaratma adına umutlarımızı tekrardan diriltmiştir. Ve bu sadece Van adına değil, aslında yaşadığımız coğrafyanın adına, tüm halklar adına bu umudu yükselmiştir. YSK’nın aldığı kararın da bu umudumuzu güçlendirdiğini, yeniden inancımızı güçlendirdiğini bir kez daha ifade etmek gerekiyor. Hepimize, herkese kutlu olsun.”
Mazbatalarını alan Zeydan ve Şedal, adliyeden ayrılarak DEM Parti İl binasına geçti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mazbata alan Abdullah Zeydan: Hizmet için kollarımızı sıvayacağız

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir