Mecliste Ağrı Vekili Sakık’a dönük küfür krizi sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meclis 12’nci Kalkınma Planı görüşmelerinde gerginlik yaşandı. HEDEP’lilerin MHP’li Meclis Başkanvekili Celal Adan’ın vekillerine dönük küfürlü konuşmasına yönelik sözlerine MHP’den gelen yanıt üzerine Meclis’te hareketli anlar yaşandı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Mersin Milletvekili Ali Bozan, Meclis Genel Kurulu’nda tartışılan 12’nci Kalkınma Planı görüşmelerinde konuştu. Bozan, MHP’li Meclis Başkanvekili Celal Adan’ın vekillerine dönük küfrüne sert tepki gösterdi.

Ali Bozan “Seyit Rıza size boyun eğdi mi? Sizden korktu mu? Sizin baskılar Ape Osman Sabri’yi mücadelesinden vazgeçirdi mi? Vazgeçirmedi. Bizi de vazgeçirmedi” şeklinde konuştu.

MHP’li Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, Bozan’ın ifadelerine “Buradan uyarmak istiyorum. Bu noktadan sonra yaşanabileceklerden sonra MHP’yi sorumlu tutmayın” karşılığını verdi.

Tehditlerin tutanaklara geçilmesi istendi

Erzurum Milletvekili ve HEDEP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile Bülübül arasında da gerginlik yaşandı. Beştaş MHP’li Bülbül’ün sözlerinin tehdit olduğunu belirterek, tutanaklara geçirilmesini istedi.

‘Tüm yurttaşlarımız bu zat’ın davranışından utanmıştır’

Konuşmasında MHP’li Meclis Başkanvekili Celal Adan’ın ismini vermeden kendisinden “zat” olarak bahseden Bozan şunları dile getirdi:

“Ekranları başında bulanan tüm yurttaşlarımız da bu zat’ın davranışından utanmıştır. O zattın yeri bu Meclis’i bile değilken hala Meclis Başkanvekilliğini yapmayı sürdürüyor. Şu açık ifade edelim; Başkanvekilliğini yapan kişi ilk önce sınırını bilecek, sonra haddini bilecek sonra seviyesini bilecek. Konuştuğu sözü bilecek. O koltukta otururken görevi ne ise onun gereğini yapacak. O koltukta otururken kullandığı söz ile seviyesini açık etmiştir. Biz onun seviyesine inmeyeceğiz. Bize milyonlarca söz veren seçmenin içinden geçen sözü kullanmak isterdim ama ahlaklı bir mücadele geleneğinden geliyoruz. Bu nedenle kullanmayacağım.

‘Meclis Başkanvekili koltuğuna oturmamalı’

Terbiye tersi tamamlanıncaya kadar Meclis Başkanvekili koltuğuna oturmamalı, buna müsaade edilmemeli. Meclis bu edep yoksunu ile ilgili ne karar alacak bilmiyorum. Ama Meclis şunu bilmeli; o zat hiçbir şey olmamış gibi Meclis Başkanvekilliği görevini yapamaz. Şimdiden söylemiş olalım.

‘İki yüzlü, sahte siyaset yapmayın’

Kalkınma Planı hazırlamak için ilk önce bu ülkenin barışa ihtiyacı var. AKP’nin 22 yıl boyunca yarattığı yangın yerinde hayat mücadelesi ile baş başa bırakılmış halkla barışması gerekmektedir. Sokağa gidin, Pazara gidin. Gençlere gelecek vaat etmeniz lazım. Son bir hafta içinde 3 öğrenci intihar etti. Kalkınma Planında bir şey var mı? Yok. İki yüzlü, sahte siyaset yapmayın.

‘Bir Genel Başkanınız sapanla Gazze’ye gidiyordu’

Geçen hafta burada büyük büyük laflar ettiniz. Hatta bir Genel Başkanınız sapanla Gazze’ye gidiyordu. Hala buralarda, daha gitmemiş.”

Konuşması devam ederken MHP’li Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, Bozan’a “terbiyesiz” demesi üzerine HEDEP’li  Bozan da aynı şekilde yanıt verdi.

Meclis Başkanvekili Bekir Bozan’a müdahale etti.

‘Şeyh Said size boyun eğdi mi? Seyit Rıza size boyun eğdi mi?’

Bozan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Doğruları duymaktan rahatsızsınız. Bu nedenle hoplayıp duruyorsunuz. Ne kadar bağırsanız, tehdit de etseniz gerçekleri söylemeye devam edeceğiz. Korkmuyoruz, korkmuyoruz. Sayısal çoğunluğunuza güvenmeyin. Bu ülkede ne zaman sıkıştıysanız kaosu tercih ettiniz. Ama şunu söyleyeyim; Hangi gelenekten geliyoruz? Şeyh Said size boyun eğdi mi? Seyit Rıza size boyun eğdi mi? Sizden korktu mu? Sizin baskılar Ape Osman Sabri’yi mücadelesinden vazgeçirdi mi? Vazgeçirmedi. Bizi de vazgeçirmedi.”

Bozan’ın sözlerine dair söz verilen MHP’li Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, Bozan’ın sözlerinin hakaret içerdiğini ifade etti.

Bülbül: Yaşanabileceklerden sonra MHP’yi sorumlu tutmayın

Bülbül, “Edep ile alakalı olarak aslında kimin yoksunluk içinde olduğunu anlaşılıyor. Anadolu’da çocuklar edep ile ilgili bir sıkıntı içine düştüğünde ağzına acı biber sürerler. Bu konuşmalarınızın burada genel bir meclisin oturmuş bir teamülü vardır. Bizim genel başkanımız da saygıyı hak ediyor. Liderimizdir. Göstermiş olduğunuz tavırların, söylemin, sözlerin çok daha provakatif bir duruma sebep olacağına dair buradan uyarmak istiyorum. Bunun altını çizmek istiyorum. Bu noktadan sonra yaşanabileceklerden sonra MHP’yi sorumlu tutmayın. Alay eder gibi veya hakarete varabilecek bir takım sözlerleler hele hele parti liderleri üzerinden yapılabiliyor olmasının doğurabileceği sıkıntıları az çok biliyoruz” şeklinde konuştu.

Beştaş: Elinizden geleni ardınıza koymayın

Bülbül’ün sözleri üzerine HEDEP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da söz aldı.

Bülbül’ün “Yaşanabileceklerden sonra MHP’yi sorumlu tutmayın” sözlerine ilişkin Beştaş, “Bu tehdittir. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Tamam mı?” ifadelerini kullandı.

‘Gel gel! Kimi korkutuyorsunuz’

Bunu üzerine Meclis’te gerginlik yaşandı. MHP’li vekiller Beştaş’a doğru yürüme başladı. Beştaş, “Gel gel! Kimi korkutuyorsunuz! Öyle bir şey olur mu? Buradan kürsüye yürüyecek ya! Elinden gelse burada dövecek ya! Hakaretlere bak! Sen beni tehdit edeceksin ben burada susacağım öyle mi? ‘Ben tehdit ediyorsunuz’ dediğimde siz ‘kafa salladınız’ Lütfen tutanaklara geçsin. Biz MHP’den ve onun gibi kimseden korkmayız. Tehdidi yutmayız” şeklinde tepki gösterdi.

Beştaş’ın sözlerinin kesilmesiyle gerginlik gerginlik daha da arttı.

‘Biz bu ülkede barışı savunuyoruz neden korkacağız’

Beştaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim korumamız yok. Üzerimizde silahımız yok. Her yerde dolaşıyoruz. Buyurun gelin. Bir kadın olarak bunu söylüyorum. Onlar bellerinde silahla dolaşıyor, biliyorum. Bu konuda sicilimiz de tarihimiz de ortadadır. Ne tehdit ederiz ne de pabuç bırakırız. Talimat vereceğiniz insanların tehdidi. Biz bu ülkede barışı savunuyoruz neden korkacağız. Böyle bir korkumuz yok.”

‘Tehdit olarak algılamak çok ileri ve zorlama bir yorumdur’

Beştaş’tan sonra tekrar söz alan MHP’li Bülbül, Devlet Bahçeli’ye dönük sözleri nedeniyle söz konusu ifadeleri kullandığını kaydetti.

Bülbül, “Kışkırtmaların devam etmesi halinde bir takım sıkıntılı şeyler meydana gelebilir. Meclis tarihinde onlarca, yüzlerce örneği vardır. Bunlar olmasın diye bunların altını çizdim. Yine aynı altını çizdiğimiz hususu bir tehdit olarak algılamak çok ileri ve zorlama bir yorumdur. Böyle şeyler yaşanmasın diye bir takım şeyleri ifade ediyoruz. Yoksa tehdit etmek için onlarca yol var. Bu kadar dolambaçlı bir yol izlemem. Burası onun yeri değil” dedi.

Tekrardan söz alan Beştaş, Bülbül’ün son sözlerine dikkat çekerek, “Tehdit etmediğini söyledi ama üç dört defa tehdit etti. Tehdit nasıl olur bilmiyorum! 25 yıl ceza avukatlığı yaptım ya!” şeklinde konuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mecliste Ağrı Vekili Sakık’a dönük küfür krizi sürüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    22 Kasım 2023, 10:18

    […] kendisine küfreden MHP’li Başkanvekili Celal Adan’a tepki gösteren HEDEP’li Sırrı Sakık’a hakaret etti. Bu hakaret […]

    Cevapla