Memur-Sen Şube Başkanından ‘Yolsuzluk Var’ açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Iğdır Şube Başkanı Erkan Çiğdem yaptığı basın açıklamasında, bazı okullardaki ‘yolsuzluk’ iddialarını belgeleriyle paylaştı.

Eğitim-Bir-Sen Iğdır Şube Başkanı Erkan Çiğdem, sendika bürosunda Karakoyunlu Mürşitali Muharrem Taş Ortaokulu Müdür Yardımcısı aynı zamanda Eğitimin Gücü Sendikasının Iğdır Temsilcisi Cafer Tayyar Özoğl‘un 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılındaki Kervansaray Ortaokulu Müdürlüğü dönemine ait ‘yolsuzluk süreci’ hakkında basın açıklaması yaptı.

‘Zimettine para geçirdi’

Çiğdem, Cafer Tayyar Özoğul’la ilgili açıklamasında şunları belirtti:

“Görevini kötüye kullanarak,  zimmetine para geçirmiş, şahsına menfaat sağlamış ve alenen kamu zararı oluşturmuştur. Kervansaray Ortaokulunda açılan DYK kurslarında öğrenci olmadığı ve ders yapılmadığı halde okul müdürü Özoğul’un, öğretmenlere aylarca ek ders ücreti ödeyerek kamuya ek maliyet çıkarmıştır. Ancak ödenen ek ders ücretlerini öğretmenlerin kendisine ve müdür yardımcısına geri ödeme yapılması talimatı vererek öğretmenlerden okul müdür yardımcısının belirlediği ücretleri iade almışlardır.

Ancak okula yeni atanan okul müdürünün tespitinden sonra yaptıkları hırsızlığı kabul edercesine geri iade etmek istemişlerdir. Öğretmenlerin bir kısmı ödemeleri elden yaparken bir kısmı da mobil bankacılık üzerinden yapmışlardır.

Okul müdürü yine 1 Ocak resmi tatil olduğu halde hafta sonu kursa gitmediği halde 1 ocağında ek dersini 2 Ocağa yazmıştır. Yine bahsi geçen şahıs 20 Mart tarihinde Kars’ta İdarecilik (EKYS) sınavına girdiği halde aynı gün için kendisine o gün için ek ders ödemesi yapmıştır.

Mayıs 2022 tarihinde ilgili okul müdürü hakkında bakanlık tarafından kendisine soruşturma açıldığı dönemde okuldaki öğretmenlere sınıf defterli toplu olarak kaybolmuştur. Sınıf defterlerini yeniden doldurun demiş ve sınıf defterlerine okul idaresi tarafından belirli günlere kar tatili yazılarak öğretmenlere teslim edilmiş ve boş kalan günlerin doldurulması istenmiştir. Bu düzmece defterleri de bakanlık müfettişlerine mevcut sınıf defterimiz diyerek fotokopileri teslim edilmiştir. Böylelikle müfettişleri yanıltarak soruşturmanın akıbetini değiştirmeye çalışmışlardır.

‘Görevini kötüye kullanarak alenen kamu zararı oluşturma’

Okulda ders saatlerinden sonra açılan halk oyunları kursunda öğrencilerin tamamı taşımalı olarak okula geldiği halde okulda kurs yapılmadan ek ders ücreti yatırılmıştır. Öğretmenler ve öğrenciler için kar tatili olduğunu iddia ettiği düzmece defterlerde kar tatili denildiği halde halk eğitim üzerinden açılan kurslarda eğiticilere ödeme yapılmıştır.

Görevden ayrılma sürecinde okul müdürü ünvanıyla yazılar yazmış! 

Cafer Tayyar Özoğul’un 27 Haziran tarihinde Kervansaray ortaokulundan ilişi kesip Karakoyunlu ilçesi Mürşitali Muharrem Taş Ortaokuluna müdür yardımcısı olarak atanmıştır. 27 Haziran tarihinden sonra 26 Eylül tarihine kadar Kervansaray ortaokulunda yetkisi ve hiçbir görevi bulunmadığı halde resmi maaş ödemeleri, ek ders ödemeleri, SGK e-bildirge, Mebbis, Taşınır Kayıt işlemleri, göreve başlama ve görevden ayrılmaların tamamında Okul Müdürü ünvanlıyla yazılar yazmıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de bu okul müdürünün sistemsel yetkilerini almadığı gibi bu yazışmaların tamamını işleme alarak okul müdürünün işlemiş olduğu suça ortak olmuştur.”

‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’

“Yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali” tanımlamasında bulunan Çiğdem, mevcut okul müdürünün Özoğul hakkında soruşturma istemesinin akabinde mevcut müdürü telefonda ve yüz yüze yaptığı görüşmede ölümle tehdit ettiğinin altını çizdi.

Çiğdem son olarak, Özoğul’un mevcut okul müdür Selman Yılmaz’a iftira atarak yaşanan yolsuzlukları perdelemeye çalıştığını söyledi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Memur-Sen Şube Başkanından ‘Yolsuzluk Var’ açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir