Messi’nin pasaport krizi: ‘Tayvan, Çin değil mi?’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arjantinli yıldız futbolcular Lionel Messi ile Angel Di Maria, hafta sonu milli takımlarının Avustralya ile yapacağı dostluk maçı için gerçekleştirdiği hazırlık kampına katılmak üzere özel jetle Çin’in başkenti Pekin’e gitti.

Sosyal medyada, Messi’nin Pekin Havalimanı’nda pasaportunu sıkıca tutarken arkadaşlarıyla konuştuğu bir video paylaşıldı.

Yerel medya, Messi’nin Arjantin pasaportu yerine İspanyol pasaportunu kullanması nedeniyle sorun yaşandığını yazdı.

Buna göre Messi, yanlış pasaportla seyahat ettiği için Pekin Havalimanı’nda güvenlik güçlerince durduruldu.

Messi’nin ‘Tayvan’ın Çin’in bir parçası olduğunu’ düşündüğü için İspanyol pasaportunu kullandığı ifade edilirken, havalimanındaki görevlilere “Tayvan, Çin değil mi?” diye sorduğu aktarıldı.

Vize alması gerektiğini bilmeyen ve Arjantin pasaportunu yanında bulundurmayan Messi, görevliler tarafından bir süre bekletildi. Sorunun çözülmesinin ardından Messi’ye geçici vize verildi ve Arjantinli yıldız iki saatlik gecikmeyle ülkeye giriş yapabildi.

TEMMUZDA YENİ TAKIMINA KATILACAK

Messi, bir süre önce David Beckham’ın başkanı ve sahiplerinden biri olduğu ABD Major League Soccer (MLS) ekibi Inter Miami’de forma giyeceğini açıklamıştı.

Dünya şampiyonu Arjantin, perşembe günü Beijing’deki Workers Stadyumu’nda Avustralya ile bir hazırlık maçına çıkacak. Dört gün sonra ise güneye, Endonezya’ya karşı bir maç daha yapacak.

Bu maçların ardından Messi’nin kısa bir mola vermesi bekleniyor. Temmuz ayında yeni kulübü Inter Miami’ye katılacak olan yıldız oyuncu, böylece bir süreliğine milli görevlerine veda edecek.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Messi’nin pasaport krizi: ‘Tayvan, Çin değil mi?’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir