Muş Malazgirt’te AKP’li belediye, kentte 391 parseli satılığa çıkardı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malazgirt’te şaibeli bir şekilde belediyeyi kazanan AKP, kentte 391 parseli satışa çıkardı. DEM Partili Sümeyye Boz, AKP’lilerin satıştan elde edecekleri gelirle seçimlere hazırlanmak istediğini söyledi.   

Muş’un Malazgirt Belediyesi’ni 2019 yerel seçimlerinde 3 oy farkla şaibeli bir şekilde kazanan AKP, yüzlerce taşınmazı satılığa çıkardı. 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde AKP, 3 bin 641 oy aldı. HDP ise, 3 bin 638 oy aldı. AKP, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçime aylar kala ilçede bulunan taşınmazları satışa çıkardı.  

Belediye, 33 farklı ada üzerinde yer alan 391 parseli, 11 Aralık’ta ihale yoluyla satışa çıkardı. İhale tarihleri, 25-26-27 ve 28 Aralık olarak belirlendi. 

İlanlar, belediye ve Malazgirt Kaymakamlığı resmi internet sitesinde yer aldı. Belediyedeki ilan daha sonra kaldırıldı. 

Taksitli arsa satışı  

İlanlara göre; Aksungur Mahallesi’nde 427 ada üzerinde bulunan ve yüzölçümü 242 metrekare olan 3 parsel, 59 bin liraya satılığa çıkardı. Aynı ada üzerinde bulunan ve 66 metrekare olan 5 parsel ise 16 bin liraya satışa çıkardı. Aşağı Selçuklu Mahallesi’nde 689 ada üzerinde yer alan ve 999 metrekare olan 4 parsele ise 93 bin lira değer biçildi. Belediye satış ilanında, bu parselleri satın almak isteyenlerin 30 bin lira peşin vermeleri koşuluyla 12 ay takside böleceğine dair bilgiye de yer verdi.

2 buçuk milyon değer biçildi 

Satılığa çıkarılan diğer ada ve parsellerin ise Aşağı Selçuklu, Selçuklu ve Mengüçgazi mahallelerinde yer aldığı görüldü. İlana göre yüzölçümü 25 bin metrekare olan(25 dönüm) arsa, 2 buçuk milyona liraya satılığa çıkarıldı.

Meclis gündemine taşıdı 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Muş Milletvekili Sümeyye Boz, konuyu soru önergesi ile Meclis gündemine taşıdı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlanması istemiyle verilen önergede, bu parsellerin satışa çıkarılmasının gerekçesini ve satış bedelini sordu.

‘Toplum mühendisliği yapılıyor’  

Konuya ilişkin Mezopotamya Ajansı’nın (MA) ulaştığı Boz, AKP’nin kazanamadığı ve bir daha kazanamayacağı belediyelere ilişkin hilelere başvurmaya başladığını ifade etti. Bölgede 24 il ve ilçeye binlerce asker ve polisin taşınmasını buna örnek gösteren Boz, bunun “toplum mühendisliği” olduğunun altını çizdi. Boz, Kop (Bulanık) ilçesinden ,Malazgirt’e seçmen kaydırıldığını ve 6 ay önce seçmen bulunmayan adreslere ise en az 569 polis ve askerin taşındığı bilgisini verdi.

Taşınmazlar satılıyor 

Muş’ta satışa çıkarılan parsellere de değinen Boz, “AKP, şaibeli bir şekilde yalnızca 3 fark oyla kazanmıştı ve buna dair bütün itirazlarımız da YSK tarafından reddedilmişti. Şimdi de AKP’li belediyeler ve kayyım belediyeleri de halka bir şey bırakmamanın peşinde. Seçimler öncesi belediyelerin yani halkın evleri olması gereken yerel yönetimlerin maddi ve manevi olarak içinin boşaltıldığını görüyoruz. Bu şekilde taşınmazların satılması ve belediyelerin borç batağına sürüklenmesi de bunun göstergesi” dedi. 

Halkın cebinden çıkan paranın halkın hizmetine harcanmadığının altını çizen Boz, “Biz bu borçlanma durumunun limitini aştığı, ‘yardımlar ve bağışların’ gelir getirdiğini Sayıştay raporundan öğreniyoruz. Bir de Malazgirt Belediyesi gibi Sayıştay raporu yayınlanmayan belediyeler var ki taşınmaz satışlarını duyuyoruz. Kop (Bulanık), Gimgim (Varto), Vartinis (Altınova), Liz (Erentepe) gibi kayyım atanan belediyeler var. Bunlar sadece Muş ve ilçeleri için geçerli değil elbette. Bu durum tüm Kurdistan geneline yayılmış durumda” diye konuştu. Boz, AKP’li belediyenin taşınmaz satışından elde edeceği gelirle yerel seçimlere hazırlanacağını söyledi. 

‘Foyalarını ortaya çıkaracağız’ 

Boz, bu satışlarının ve usulsüzlüklerin tek nedeninin rant olmadığı ve bir yönetim biçimi haline dönüştüğünün altını çizdi. Boz, “Halkın iradesini temsil etmesi gereken belediyelerdeki harcamalar, halkın hanesine borç olarak yazılıyor. İktidar tarihe kara leke ekleye ekleye halkı ışıksız bırakmaya çalışıyor, gözümüzün önünde halkın iradesine karşı suç işliyor. Ama bizler de her zamankinden daha fazla onların foyasını ortaya çıkaracağız, halkın olanı geri alacağız. Halkın iradesini temsil edecek olan belediyelerimizi onların karanlığından, hilelerinden hep birlikte kurtaracağız” diye konuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muş Malazgirt’te AKP’li belediye, kentte 391 parseli satılığa çıkardı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir