Muş’ta ‘işkence’ iddiasına Bakanlık’tan yanıt: Talimatla gerçekleşti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muş’ta yaşanan darp olayına yanıt veren İçişleri Bakanlığı, jandarma “müdahalesinin” adli makamların talimatları ile gerçekleştiğini itiraf etti.

Muş merkeze bağlı Sungu köyündeki evine yapılan baskınla 3 Şubat’ta gözaltına alınan Muhammed Erol adlı yurttaş, götürüldüğü İl Jandarma Komutanlığı’nda saatlerce darp edildi. Erol, maruz bırakıldığı darp nedeniyle birkaç defa bayıldı. Jandarmalar bu sırada Erol’u Muş Devlet Hastanesi’ne götürdü ve darp izlerinin silinmesi için buz uyguladı. Bir sonraki gün adliyeye sevk edildikten sonra serbest bırakılan Erol, hastaneye gitti. Hastane, darp uygulandığına dair rapor verdi.

Bu durumlar yaşanırken Halkları Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Muş Milletvekili Sezai Temelli de darp olayını Meclis gündemine taşıdı.

İtiraf

Darp olayına dair İçişleri Bakanlığı’nın yanıtlaması istemi ile sunulan soru önergesine bakanlık, skandal bir yanıt verdi. Bakanlık, işkenceyi “jandarma müdahalesi” olarak değerlendirirken, olayın ise “adli makamların koordinesi ve talimatları doğrultusunda’ gerçekleştirildiğini belirtti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muş’ta ‘işkence’ iddiasına Bakanlık’tan yanıt: Talimatla gerçekleşti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir