Nemrut Krater Gölü turizme açılması için incelemeler başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitlis’te doğal koruma alanında bulunan Nemrut Dağı Krater Gölü daha önce betonarme yapılaşma nedeniyle gündeme gelmişti ve gelen tepkiler üzerine valilik, yapılaşmanın durdurulduğunu açıklamıştı.

Anadolu Haber Ajansı’nın haberine göre AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, Nemrut Kalderası ve Krater Gölü’nün “Ortak Akılla Nemrut Eylem Planı” çerçevesinde turizme kazandırmak amacıyla incelemelerde bulunduğuna dair haber geçti. Bölgede incelemelerde bulunan Bedirhanoğlu, eşsiz doğasıyla Nemrut Krater Gölü’nün görülmesi gereken destinasyonların en önemlilerinden biri olduğunu söyledi. İlgili kurum müdürleriyle bölgeyi gezdiklerini anlatan Bedirhanoğlu, buranın en iyi şekilde değerlendirilmesiyle alakalı çalışmaların startını vereceklerini vurguladı.

Haberde sit bölgesi olan Nemrut Krater Gölün nasıl turizme açılacağı dair herhangi proje paylaşılmazken, ortak aklın nasıl oluşturulacağına dair de bilgi paylaşılmadı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Nemrut Krater Gölü turizme açılması için incelemeler başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    10 Ekim 2023, 13:30

    […] Tatvan ilçesine gelen yerli ve yabancılar ziyaretçiler, Türkiye’nin en büyük krater gölünü bünyesinde barındıran Nemrut Kalderası‘nda kamp yapmayı tercih […]

    Cevapla