Oğlunu Van Belediyesi’ne yerleştiren yandaş gazetecinin KHK isyanı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KHK ile Van’da ihraç edilenlerin bazılarını mahkeme kararıyla geri dönmesi yandaş gazeteciyi tedirgin etti. Aynı gazetecinin kayyım döneminde oğlunu belediyeye yerleştirdiği öğrenildi.

Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere kayyım atanan belediyelerde birçok kamu kuruluşunda Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) yüzlerce personel işlerinden oldu. OHAL Komisyonlarından sonra mahkemelere davalarını götüren mağdurların bazıları mahkeme kararıyla işlerine geri döndü. Bu dönemde Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti yönetiminde yer alan kayyım döneminde çocuklarını belediyeye yerleştiren gazetecilerden biri olan Baki Karaca, mahkeme kararlarını hedef alan bir yazı kaleme aldı.

“Bazen kimin eli kimin cebinde belli değil misali işler oluyor. Tam da sapla samanın karıştığı akılların bulandığı bir durum söz konusu. Ülkemizde kurumlar arası istihbaratta sanki bazı sorunlar yaşanıyor. Önce tespit ediyorsunuz, sonra gözaltına alıyorsunuz, sonra işten atıyorsunuz, daha sonra işe iade ediyor bir sürü para veriyorsunuz hem de ödüllendirerek…!” diyen Karaca, KHK operasyonlarında ciddi sorunlar yaşandığı iddiasında bulundu.

‘Sanki hepsi geri dönecek gibi’

“KHK kararlarıyla Fetö ve PKK’dan işten atılanların birçoğu göreve geri döndü sanki hepsi geri dönecek gibi…” diyen Karaca yazısında şu yorumlara yer veriyor:

“Sanki seçime kadar bütün KHK’lılar bırakılacak gibi imaj uyanıyor? Kılıçtaroğlu’nun KHK’ dan atılanları işlerine geri alacağız demesine gerek kalmadan…! Yâ da acaba birilerine içeride siyasi tuzaklar mı kuruluyor kim bilir?

Sayın cumhurbaşkanının at izi it izine karıştı söylemi bu konuda da mı boy gösteriyor?

Yanlış insanların kafaları bulandırmak için yaptığı yanlış itiraflar mı durumu bu noktaya getirdi?

Ülkemizin içinden geçtiği hassas süreçte sorulacak o kadar çok soru var ki?

Kim bilir belki de bugünlerde sözü edilen af kanununda herkese yer olur.

Belki de mahkemelere kalmadan herkesi serbest bırakırlar…

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Oğlunu Van Belediyesi’ne yerleştiren yandaş gazetecinin KHK isyanı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir