ÖHD Van 160 avukatla seçimlerde sahada olacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖHD Van Şube Eşbaşkanı Murat Özçiçek, güvenli ve hukuksuzluklara mahal vermeden seçimin sonuçlanması için 160 avukatla sahada olacaklarını söyledi. 

14 Mayıs seçimlerine doğru giderken, seçim güvenliğine yönelik birçok sivil toplum örgütü çalışmalarını sürdürüyor. Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Van Şubesi de kentin 13 ilçesinde 160 avukatla, seçim güvenliğine yönelik çalışmalarda yer alıyor.

ÖHD Van Şube Eşbaşkanı Murat Özçiçek Mezopotamya Ajansı’na, seçimlerde özellikle sandık güvenliğine ilişkin yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tüm ilçelerde olacaklarını söyledi.

ÖHD Van 160 avukatla seçimlerde sahada olacak - secim guvenligi ohd murat ozcicek

ÖHD, 160 avukatla sahada olacak

Önceki seçimlerde oy kullanımında yaşanan birçok usulsüzlüğün basın yayın kuruluşları ve çeşitli sanal medya hesaplarında açığa çıktığına tanıklık ettiklerini kaydeden Özçiçek, yaşanan usulsüzlüklerin tekrarlanmaması için ÖHD olarak, 160 avukatla sahada olacaklarını söyledi. 

Özçiçek, “14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde, adalet ve eşitlik mücadelesini her alanda sürdüren ÖHD’li avukatlar olarak, yaşanabilecek her türlü ihlal ve eksikliğin giderilmesi, tutanaklaştırılması ve gerekli şikayetlerin yapılması üzerine çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Oy kullanımı ve sayım sürecinde yaşanabilecek olumsuzluklara ilişkin her türlü itirazı yetkili avukatlar olarak bulunacağız. Elimizde her sandıktan çıkan oy sonuçlarını gösteren tutanaklarımız olacak. İlçe adliyeleri ve Van Adliyesi’nde sayım bitene kadar yaşanabilecek usulsüzlüklere karşı anında tutanaklaştırıp, itirazlarımızı yapacağız. Yine, seçim sonrası seçim günü alınan tutanaklarımızı, raporlaştırarak halka paylaşacağız” şeklinde konuştu.

Sandık güvenliği

ÖHD olarak sahada çalışma yapmalarının ana nedenlerinden birinin, halkın iradesine yönelik oluşabilecek engellemeleri ortadan kaldırmak olduğunu kaydeden Özçiçek, “Sandık başında da halkımızın avukatlığını yapmak için buradayız. Mevcut iktidarın baskıcı ve anti demokratik yönetiminin son bulması için yapılacak seçimin öneminin farkındayız. Bu anlamda ÖHD olarak bizlerde herhangi bir ayrım gözetmeksizin, tüm halkımız için seçim güvenliğinin sağlanmasını önemli buluyor ve seçimde sandıkların başında olacağımızı ilan ediyoruz” diye belirtti.

Van Seçim Güvenliği Platformu

Van Barosu, İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Van İl Koordinasyon Kurulu (İKK) ile kentte “Van Seçim Güvenliği Platformu” kurduklarını hatırlatan Özçiçek, “Bizler ÖHD olarak çalışmalarımızı sürdürürken, diğer yandan da platform ile seçim günü irtibat halinde olacağız. Platformda da toplamda 300 avukat olarak yer alacağız. ÖHD ve diğer kurumlar olarak, kentte güvenli ve hiçbir hukuksuzluğa mahal vermeden seçimlerin sonuçlanması için çalışacağız” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ÖHD Van 160 avukatla seçimlerde sahada olacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir